Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap ıkby

Kaymakamı şehit eden hainler tespit edildi

Mardin’de Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün şehit edildiği 10 Kasım’daki hain saldırıda kullanılan bombanın, kaymakamlıkta yazı işleri müdürü olarak çalışan T.E. tarafından İstanbul’dan getirtildiği ve yeğeni de olan Yazı İşleri Şefi Ş.M. tarafından odaya yerleştirildiği tespit edildi.

İSTANBUL'DA YAKALANDI

Safitürk için düzenlenen cenaze törenine katılan ve polis kamerasına ‘gözyaşı dökerken’ yakalanan yazı işleri müdürü T.E. İstanbul’da gözaltına alındı.

ODAYA BOMBAYI Ş.M YERLEŞTİRDİ


(Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk)

Hain saldırıdan iki gün önce yani 8 Kasım’da Ş.M, kimliğini verdiği personel aracılığıyla Yazı işleri Müdürü T.E.’nin İstanbul’dan getirttiği kargoyu kaymakamlığa getirtti. Paketten bombayı çıkaran Ş.M., odaya birilerinin gelmesini önlemek için tuvaletin yanında beklettiği görevliye, “içeriye kimseyi aldırmaması” talimatını verdikten sonra Kaymakam Safitürk’ün odasına girip bombayı yerleştirdi. Ş.M., daha sonra ise hain planı kurduğu görevlilerle bir araya gelip patlamanın ardından evlerine gitmeleri talimatını verdi.

KUMANDAYI ZABITA AMİRİNE VERDİ

Şüpheliler sorgularında, olay günü Yazı İşleri Müdürü T.E’nin Derik Belediyesi Zabıta Amiri V.E’ye bir kağıt içerisinde kumandaya benzer bir şey verdiğini gördüklerini, ardından patlamanın meydana geldiğini söyledi.

KARDEŞİ ORTAYA ÇIKMASIN DİYE SOYADINI DEĞİŞTİRMİŞ

Bombayı odaya yerleştiren Yazı İşleri Şefi Ş.M’nin Diyarbakır’da 3 ton patlayıcının bulunduğu araçta yakalanan PKK’lı terörist Ozan Çelik’in kardeşi olduğu, bu nedenle soyadını değiştirdiği bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.