Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye rusya DAEŞ

Kılıçdaroğlu'ndan saldırı açıklaması

Partisinin MYK toplantısının ardından, Ankara'da 37 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıya ilişkin açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR"

Önce bir konuda bütün partilerin Türkiye’deki bütün sivil toplum örgütlerinin, meslek kuruluşlarının, yani 7’den 70’e hepimizin üzerinde anlaşacağı bir konu olmalı. Terör kimden, nereden gelirse gelsin bir insanlık suçudur. Teröre karşı ortak, dik ve onurlu duruşumuzu sergilemek zorundayız. Bu konuda üstümüze düşen ne varsa CHP olarak yerine getirmeye hazırız, bunu her yerde, her ortamda ifade ettik. Kandan beslenen bir görüş, yaşlı-çocuk ayrımı yapmaz.

"TERÖRÜ BİRLİKTE BİTİRELİM"

Terörle mücadele konusunda her olay sonra televizyonların karşısına geçtim ve şu çağrıyı yaptım: Terörü bitirmek için bizden ne istiyorsanız, her türlü desteği vermeye hazırız. Defalarca söyledim. Ne istiyorsanız her türlü desteği vermeye hazırız… Yeter ki bu ülkede terörü bitirelim. Bizim üstümüze düşen bir görev varsa söyleyin, gereğini yapalım. Terörü beraber bitirelim. Bu ülke mutlu insanların yaşadığı bir ülke olsun.

NE OLDU DA TERÖR TÜM YURDA YAYILMAYA BAŞLADI

Gayet iyi biliyorsunuz. 7 Haziran sonrası bir tablo ortaya çıktı ve terör azmaya başladı. Çıkıp meydanlarda şunu söylediler: “Bizi tek başına iktidara getirin, terörü bitireceğiz.” Terör bırakın bir bölgede olmayı, Türkiye safına yayıldı. Vatandaşlarıma şu soruyu soruyorum: “Ne oldu da terör bütün yurda yayılmaya başladı? 14 ülkeyi yönetenler acaba ne yapıyorlardı?” Bu ülkede terör olmasın diyen her vatandaş sormalıdır, sorgulamak zorundadır. Ankara’da bu kaçıncı saldırı…

AYLARDIR ANKARA'YA EMNİYET MÜDÜRÜ ATAYAMAYAN BİR İKTİDAR..

Her saldırıdan sonra önlem alıyoruz ama her saldırıdan sonra neredeyse daha çok insanımız hayatını kaybediyor. Bunu da vatandaşlarımızın kendisine sorması lazım. Yönetenler, 14 yıldır yönetenler belli. Hesabını vermeleri lazım. Neden oluyor bunların hepsi? Hükümetsiniz, devleti yöneteceksiniz, vatandaşın güvenliğinden siz sorumlusunuz. Davutoğlu’na açık çağrı yapıyorum: Ankara Emniyet Müdürü’nü sen atayamıyorsan bana söyle beraber olalım, kimi istiyorsanız atayalım. Aylardır Ankara’ya Emniyet Müdürü atayamayan bir iktidar terör örgütünü engelleyebilir mi? Çıkın söyleyin, ben atayacaktım şu engel oldu deyin, beraber üzerine yürüyelim.

GİZLİ SERVİS AJANLARI TÜRKİYE'DE AT KOŞTURUYOR

Bütün ülkelerin gizli servis ajanları Türkiye’de at koşturuyor. Nasıl bu hale geldik biz? Her yerde bunları görebiliyoruz. Nasıl oluyor, neden oluyor? Almanya’da Fransa’da ABD’de Rusya’da olmayan bir olay neden Türkiye’de oluyor. Bütün gizli servislerin rahatça çalışacakları bir alan mıdır Türkiye? Anayasamızın 112. maddesi var, siyasi sorumluluktan söz eder. Ülkeyi yönetenlerin siyasi sorumluluğundan söz eder. Yüzlerce insanımız hayatını kaybetti terör dolasıyıla. Kim bunun sorumlusu, kim? Bizim mahalledeki bakkal değil, alışverişe giden vatandaş değil, Şanlıurfa’daki taksici değil. Dünyanın bütün demokrasilerinde bunun sorumlusu siyasi iktidardır.

YÖNETİM KRİZİDİR BU, BİZ BUNU HAKETMİYORUZ

Davutoğlu’na çağrı yapıyorum, siz töhmet altında kalıyorsunuz. Yönetemiyorsunuz imajı sizin yakanıza yakışıyor. Ankara’ya bir emniyet müdürü bile tayin edemeyen kişiye sorumluluk verirseniz, aynı sorumluluğu paylaşmış olursunuz. Görevini yerine getiremiyorsa alacaksınız görevden. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en derin krizlerinden birisini yaşıyor. Yönetim krizidir bu. Yönetilmiyor, tek kelimeyle söyleyeyim savruluyor. Biz bunu haketmiyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.