Öne Çıkanlar esed erdoğan chp DAEŞ son dakika haberleri

Kimlik bilgilerini de FETÖ sızdırmış!
50 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına ait kişisel kimlik verilerinin internette yayınlamasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Konuyla ilgili açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kimlik bilgilerinin siyasi partiler üzerinden sızdırıldığını ifade ederek şöyle konuştu: “Bu Paralel Yapı’nın algı operasyonudur. 2009 yılı ve daha sonraki seçimlerde, bütün seçimlerden önce, seçime girecek partilerinin tamamına, seçmenlerin adlarını, adreslerin, TC numaralarını yasa gereği vermek zorundasınız. Kimler paylaştı bilemiyoruz. Seçimler öncesi yasa gereği YSK’nın bütün partilere vermek zorunda olduğu seçmen bilgileri MERNİS sisteminden sızılarak elde edilmiş gibi servis yapılıyor. Bu bir problem. Kişisel verilerin korunmasına dair kanun çıkardık. Bu yola tevessül eden kötü niyetli kişilerin bunun kulaklarında yer etmesini özellikle istiyorum. Bunun hesabını verecekler. Demek ki Seçim Kanunu’nda da bir düzenleme yapmak gerekli. Seçim zamanı bu bilgiler belirli bir kısıtlamayla verilir. Onun dışında partilerle bu bilgiler paylaşılmaz.”

SAKIN SİSTEME GİRMEYİN!

Sızdırılan bigiler arasında 18 yaşından küçüklerin olmadığını söyleyen Yıldırım, “Vatandaşlarımız ‘Ben de var mıyım’ diye sisteme girme yarışında olmasın. Bu bir tuzak. Girdiğiniz anda size ait başka bilgilere ulaşmak istiyorlar. O bilgileri kontrol etmeye gerek yok. Bir şey yapamazlar. Biz hükümet olarak meselenin farkındayız. Soruşturmalar sürüyor. Şu net, sisteme sızma olarak elde edilmiş bilgi değildir. Ele geçirilmiş bilgilerdir. Vatandaşları rahatsız etme, sistemlerin güvenilir olmadığı algısı yapmaktır. Şimdi kafa karıştırmak, kötü amaçlı kullanmak için malum örgüt bunu kullanıyor. Maalesef bunu aleni yapamıyor, başka bir ülkeden başka bir kayıtla yapmaya çalışıyor. Asıl bilgileri sağlamdır, vatandaşlarımız rahatsız olmasın. TC numaralarının değişmesi gibi bir ihtiyaç yok” dedi.

ÇALININCA NE OLUR?

İnternette sızdırılan veri tabanında; 2011 seçimi öncesinde seçmen sıfatı kazanmış 46 milyon 611 bin 709 vatandaşın TC kimlik numaraları, anne-baba isimleri, nüfusa kayıtlı oldukları yer, doğum tarihleri ve bugünkü MERNİS’e kayıtlı adresleri var. Bir kimlikte yer alan hemen hemen tüm bilgilere sahip olan veri tabanı ile bir kişi adına birçok işlem yapabilmek mümkün. Örneğin, kredi ve kredi kartı alınabilir, sahte kimlik çıkarılabilir, e-devlet hesabı açarak kişi adına tüm işlemler yapılabilir.

4 YIL CEZASI VAR

İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Nüfus bilgilerinin  tutulduğu Nüfus Genel Müdürlüğü’nden sızma yok Vatandaşlarımız rahat olsun, kimse endişe etmesin” açıklamasında bulundu. TCK’nın ilgili maddesinde “Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak bir başkasına veren, yayan veya ele geçiren kişi, 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır” hükmü yer alıyor. Suçun kamu görevlisi tarafından işlenmesi halinde cezan yarı oranında artıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
DÜZCE'Lİ 8 yıl önce

cezasıda cokmuş. 4 yıl. adamlar milyonları vuruyorlar 4 yıl yatıyorlar. yıllık 1 milyonlira için yatanlar var. çokda cazip bişey. yani kanunlarımız hırsızı dolandırıcıyı sürekli teşvik etmekle meşgul. yaw bunlara ömür boyu ceza verip kömür madenlerinde neden çalıştırmıyorlar.