Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

Kızını İsteyen Anneye DAEŞ'ten şok tehdit

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nca hazırlanan ve “Ebu Hanzala” kod adı ile bilinen Halis Bayancuk’un da aralarında olduğu 3’ü tutuklu 67 şüpheli hakkındaki iddianameden, yakınları DAEŞ’e katılan anne, baba ya da eşlerin ibretlik tanıklıklarının devamında da hayli dikkat çeken ayrıntılar var.

DAEŞ’in Türkiye’deki yapılanmasına ışık tutan 315 sayfalık iddianamede, müşteki olarak yer alanlardan biri de Mehmet Şefik Ö... İfadesinde eşi ve 6 çocuğunun DAEŞ’e katıldığını anlatan Mehmet Şefik Ö., kaçan çocuklarından Fatma ile telefonda görüştüğünü ve kızının kendisiyle dalga geçtiğini söyledi: “Kızım bana, ‘Sen ilk önce git Müslüman ol, sonra savaşa git’ dedi. Çocuklarımdan bir tek, cezaevinde olan oğlum örgüte gitmedi.”

FACEBOOK’TAN TEMAS

İstanbul’da 21 Mart günü polise giden Haşim T. de, Sultanbeyli’de aynı binada yaşadıkları oğlu Ahmet ve gelini Sevda ile ikisi kız 3 torununun kayıp olduğunu bildirdi. Oğlunun, kaybolduktan sonra kendisine “Beni aramayın. Suriye’deyiz. Kimsenin zoruyla gitmedik, Allah’ın dinini yeryüzüne ikame etmek için hicret ettik Elhamdulillah” şeklinde mesaj attığını anlatan Haşim T., “DAEŞ’e adam toplayan Pendikli Ömer Y., oğlumla Facebook üzerinden görüşüyordu. Çok uyardım ancak oğlum beni dinlemedi” dedi. Ahmet T.’nin kardeşi Mehmet T. de ifadesinde şunları söyledi: “Kardeşim Ahmet, Ebu Hanzala’nın derslerine katıldı. Ebu Hanzala sözde dini dersler verip yavaş yavaş beyinlerini yıkayarak, terör örgütüne eleman kazandırıyor. Kardeşim bize, ‘Kendilerine katılmayanların kâfir ve müşrik olduğunu, oy kullanmanın günah olduğunu, cami hocalarının arkasında namaz kılınmayacağını’ söylüyor, çocuklarını devlet okullarına göndermiyordu.”

8 AYLIK BEBEĞİYLE ÖRGÜTE

İddianamenin bir diğer müştekisi olan Mehmet Salih P. ise Bursa’da 9 Nisan günü polise başvurdu. Eşi Güllü P., oğlu Hakan P., gelini Esra P., diğer oğlu Serkan P. ve diğer gelini Sinem P. ile 3 torununun DAEŞ’e katıldığını ihbar etti. Gelinlerden Sinem P., 8 aylık Sara isimli kızını da yanında götürdü.

KIZINI BİR DAHA BULAMADI

Yaşadıklarını 23 Ekim 2013’te polise anlatan Yeliz Y.’nin başından geçenler de diğer mağdurlardan farklı değil. Yeliz Y. 2001 yılında Şener Y. ile evlendi. 2 yıl sonra, Şebnem adını verdikleri kızları dünyaya geldi. 2007’de Ulaş isimli biriyle tanışan Şener Y., “hem şeklen hem de fikren” değişmeye başladı. Yeliz Y., kızının velayetini alarak 2010 yılında Şener Y.’den boşandı. İddiaya göre, Şener Y. 10 Eylül 2013’te kızı Şebnem’i kaçırdı. Kızını aradığında ise İlyas A., Ulaş Ç. ve Adil B. isimli şahısların “Biz El Kaide’liyiz, liderimiz terörle mücadeleden yargılanıyor, canlı bomba olmaktan korkmayız, bizimle uğraşmayın” diyerek kendisini tehdit ettiğini ileri sürdü.


Habertürk 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.