Öne Çıkanlar rusya haber terör örgütü terör abd

Kobani'de eğitim alan 10 bin HDP'li şehir savaşı başlattı

Ateist- marksist terör örgütü PKK'nın çatışmaları şehirlere taşımasının perde arkasında yine Suriye var. Terör unsurlarından temizlenen bölgelerde emniyet birimlerinin yaptığı incelemeler şok gerçeği ortaya çıkardı: Şehir savaşını Kobani'de öğrendi. DAEŞ'in Kobani saldırısından HDP, DBP ve PKK'ya yakın derneklerle mobilize edilerek Suriye'nin kuzeyine taşınan ve orada şehir savaşı öğrenen 10 bin terörist Türkiye'ye döndü. Güneydoğu ve batı şehirlerine hücreler halinde yerleştirildi. Cizre ve Sur'daki çatışmalarda YPG'nin Suriye'de kullandığı savaş yöntemleri kullanıldı.

AYNI YÖNTEM SUR VE CİZRE'DE

PKK'nın çatışamaları yerleşim birimlerine taşımasını analiz eden güvenlik ve terör birimleri, Sur ve Cizre ile Kobani'deki bağlantıyı ortaya çıkardı. Terör unsurlarından temizlenen yerlerde yapılan incelemelerle YPG'nin Suriye'de kullandığı savaş yöntemlerinin benzerliği dikkat çekiyor. Geçtiğimiz Eylül ayında Şırnak'ın Cizre ilçesinde yapılan operasyonun ardından ilçe merkezi Emniyet ve güvenlik birimleri tarafından sokak sokak incelendi.

EVDEN EVE TÜNEL AÇILDI

Tüm ayrıntıların titizlikle gözden geçirildiği Cizre'de terör örgütü PKK'nın kullandığı yöntemle Kobani'de terör örgütü YPG'nin kullandığı yöntem bire bir aynı. Güvenlik raporlarına giren bilgiler şu şekilde: Kuzey Suriye'de, özellikle Kobani'de yan yana binaların duvarları delinerek yapılan ulaşım yolunun aynısı Cizre'de örgüt mensupları tarafından kuruldu. Böylece terör eylemi yapılan sokağın bir ucundan diğer ucuna dışarı çıkmadan ulaşım imkanı ve kabiliyeti sağlandı. PKK'nın Suriye kolu YPG'nin Kuzey Suriye bölgelerinde yaptığı bombalı tuzakların aynısı bombanın cinsine varıncaya kadar Cizre ve Sur ilçelerinde kuruldu.

SURİYE'NİN KUZEYİNDE EĞİTİM

Terör örgütü IŞİD'İn Ayn el Arap (Kobani) saldırısı sürecinde yaklaşık 10 bin militan başta Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi olmak üzere sınır bölgeleri üzerinden Suriye ülkesine geçti. Geçiş organizasyonu Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe teşkilatları ile PKK'ya müzahir dernekler üzerinden gerçekleştirildi. Suriye'ye götürülen 10 bin kişi Kobani'de şehir savaşını öğrendi. Türkiye'den Kobani'ye götürülen binlerce militan IŞİD'in Kobani'den çekilmesinin ardından ülkeye geri dönerek hücrelere bölündü. Bu hücreler Güneydoğu'daki ilçeler başta olmak üzere büyük şehirlere de gönderildi. Örgütün Kobani'de öğrendiği şehir savaşı stratejileri ilk olarak Cizre, Nusaybin, Silopi, Sur gibi ilçelerde uygulanmaya başladı.

Savaş taktiklerini şehirlere taşıayn örgütün saldırıları nedeniyle Diyarbakır'ın Sur ilçesi bu hale geldi. Binlerce kişinin göç etmek zorunda kaldığı ilçede PKK'ya yönelik polis ve Jandarma'nın katıldığı operasyonlar devam ediyor. Bugüne kadar yürütülen operasyonda 50'ye yakın terörist etkisiz hale getirildi.

KENTİ ATEŞE VERDİLER!

Sur'da sıkışan teröristlerin imdadına HDP'nin yaptığı eylem çağrısı yetişti. Kobani bahanesiyle geçtiğimiz yıl Diyarbakır'da 40 kişinin ölümüne neden olan Demirtaş'ın çağrısının bir benzeri önceki gün yapılmaya çalışıldı. PKK ve HDP'nin baskısı ile esnaf kepenk açamadı. Öğrenciler okula gidemedi. Teröristlerin yolları kapatması nedeniyle vatandaşlar güvenlik endişesiyle evlerinden dışarıya çıkamadı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.