Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Kongre seçimlerine de karıştı
MASAK raporuna göre, özellikle 24-28 Mart 2014 tarih aralığı içinde Türkiye'den 110 farklı gerçek kişi tarafından The Respect İnstitute isimli kuruluşa 907 bin dolarlık para transferi yapıldı. Bu transferlerin 2014 ABD yerel yönetim seçimlerinden önceki hafta gerçekleştiği belirlendi. Para transferlerinin amacının ABD Kongre Seçimlerinde Senatör Adayları'nın seçim kampanyalarına katkıda bulunmak olduğu anlaşıldı.

110 KİŞİDEN 907 BİN DOLAR
Savcılık örgütün bağış ve himmet adı altında topladığı paraları örgütün amacı doğrultusunda sevk ve idare eden kişileri de tespit etti. Hesap sahiplerine bu kişiler ile irtibatlı olup olmadıkları soruldu. Örgüt yöneticilerinin sevk ve yönlendirmesinin söz konusu olup olmadıkları araştırıldı. Para gönderen kişilerin mal varlıkları araştırılarak bu meblağı göndermelerinin mümkün olup olmadığına bakıldı ve mal varlığı ile orantısız para transferi gerçekleştiren kişiler belirlendi. Türkiye'den ABD'ye yapılan bazı para transferlerinin izini süren MASAK, FETÖ'nün ABD Kongresi seçim kampanyalarını finanse ettiğini saptadı. The Respect Institute isimli kuruluşa gönderilen paraların Lehigh Dialogue Ceneter kuruluşuna aktarıldığını, bu kuruluşun da seçim kampanyalarını finanse ettiğini tespit etti. MASAK'ın raporuna göre, özellikle 24-28 Mart 2014 tarihleri arasında Türkiye'den 110 farklı gerçek kişi tarafından The Respect Institute isimli kuruluşa 907 bin dolarlık para transferi yapıldı. Bank Asya şubeleri kanalı ile gerçekleşen bu transferlerin, 2014 ABD yerel yönetim seçimlerinden önceki hafta gerçekleştiği belirlendi. Para transferlerinin amacının ABD Kongre seçimlerinde senatör adaylarının seçim kampanyalarına katkıda bulunmak olduğu anlaşıldı.

ORTAK NOKTALARI FETÖ…
MASAK raporunda söz konusu kuruluşun ve bu kuruluşa organize bir şekilde para transfer eden şahısların birbirleriyle gruplar halinde ilişkili oldukları ve belirlenebilen temel ortak noktalarının ise FETÖ ile ilişkileri olduğu kaydedildi. MASAK raporu üzerine soruşturma başlatıldı. Türkiye'den para transferlerini gerçekleştiren hesap sahipleri sorgulandı. Bu paraları FETÖ ile iltisaklı olduğu tespitli kuruluşlara neden gönderdikleri soruldu. Birçok hesap sahibi gönderdikleri paranın başka bir kuruluşun hesabına yönlendirildiğinden habersiz olduklarını söyledi ve parayı yurtdışı eğitim için gönderdiklerini iddia etti.

MAL VARLIKLARI İNCELENDİ
Savcılık örgütün bağış ve himmet adı altında topladığı paraları, sevk ve idare eden kişileri de tespit etti. Para gönderen kişilerin mal varlıkları araştırılarak mal varlığı ile orantısız para transferi gerçekleştiren kişiler belirlendi. Yüklü tutarda havale yapan bazı kişilerin ev ve arabalarının olmadığı belirlendi...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.