Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu haber Robert Hockett İGA

Konya'daki hücre evi IŞİD'e 16 genç militan kazandırmışlar! (Flaş son dakika gelişmesi)
Konya'da dün yapılan IŞID baskınında 33 kişinin sorgusuna devam ediliyor. Hücre evinde yakalanan terör şüphelileri sorgularında flaş ifadelerde bulundu! Türkiye'den IŞİD'e 16 militan kazandırdılarını açıkladılar. Militanlar sınırı geçerek Suriye'ye gönderildi. 4 terörist oradaki çatışmalarda can verdi.

Konya'da polis tarafından terör örgütü IŞİD'e yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 2'si kadın 33 kişinin sorgusu sürüyor. Gözaltına alınan şüphelilerin, IŞİD'a, 16 genç militan kazandırıp, Suriye'ye gönderdikleri ve gönderilen militanlardan 4'ünün de oradaki çatışmada öldüğü belirtildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü IŞİD'e yönelik yapılan teknik ve fiziki takip ardından dün şafak vakti, operasyon düzenledi. Konya ve Çumra İlçesi'nde daha önceden belirlenen IŞİD militanlarının kaldığı 33 eve, yaklaşık 200 polisle yapılan baskında 2'si kadın olmak üzere 33 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden birinin 17 yaşında olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüphelilerin, IŞİD'e, 16 genç militan kazandırıp, Suriye'ye gönderdikleri ve gönderilen militanlardan 4'ünün de oradaki çatışmada öldüğü belirtildi. 

Evlerde yapılan aramalarda örgütsel dokümanlar ve ruhsatsız tabancalar ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler bu sabah sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Ardından tekrar sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.