Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

KPSS savcısından şok paylaşım!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sorularını sızdırdığı KPSS ile ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, yaptığı paylaşımda sadece 2010 yılındaki KPSS değil, 2009, 2012 KPSS ile 2013 YDS ve ALES'te de soruların sızdırıldığının tespit edildiğini söyledi.

SADECE 2010 KPSS DEĞİLMİŞ

Erkman, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda soruların sızdırılması suçuna bulaşanların etkin pişmanlık yasasından yararlanmaları gerektiğini söyleyerek şunları söyledi: "2010 ve 2012 KPSS ile birlikte 2009 KPSS, 2013 Yabancı Dil Sınavı-ALES ve İç Denetçilik Sınavı sorularını da ele geçirip dağıtan hırsız, hain, alçak bir örgüttür FETÖ. Bir şekilde bunların içinde bulunanları aklı selime, ailesinin çocuklarının geleceğini düşünmeye, vatan-devlet-millet yanında yer almaya ve TCK 221 maddesindeki etkin pişmanlık hakkından yararlanarak ifade vermeye davet ediyorum, adalete güvensinler.”

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLDİ

2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 16'sı tutuklu 51 kişi hakkındaki dava, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor. Davada ilk etapta 3 bini aşkın şüphelinin olduğu ifade edilirken, 2010 KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri ve diğer sınavlarla da süpheli sayısının artması bekleniyor. Soruşturma yeni delilerle genişletilirken, yargılanan sanıklar, “Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ile kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" maddelerinden suçlanıyor.

Karar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.