Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

Kuduran Yunanistan'dan küstah Ayasofya hamlesi!
Yunan Dışişleri Bakan Yardımcısı UNESCO’ya şikâyet mektubu göndereceklerini açıkladı. Yunan muhalefeti konuyu Yunan Parlamentosu’na taşıdı. Türk Dışişleri Bakanlığı ise “Yunanistan’ı aklıselime davet ediyoruz” dedi.
TRT Diyanet TV’nin ramazan ayı boyunca saat 02.00’de Ayasofya'da yayınlamaya başladığı “Bereket Vakti Ayasofya” adlı sahur programı, Türkiye ve Yunan Dışişleri arasında karşılıklı açıklamalara neden oldu.

AYASOFYA DOLAYLI OLARAK CAMİYE ÇEVRİLDİ

Yunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yiannis Amanatidis, dün Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’ne (UNESCO) şikayet mektubu göndereceklerini açıklayarak “Ankara’nın verdiği bu karar, din özgürlüğüne uymayan ve farklılıklara saygı duymayan bir karardır. Ayasofya, UNESCO tarafından korunan bir dünya mirası eseridir. İçinde Kur'an okunması, Ayasofya’nın dolaylı olsa da camiye dönüştürülmesidir. Çağdaş Avrupa Hukuku’nun ilkeleri çiğnenmektedir” dedi.
Ana muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi ise Ayasofya’da Kuran okunmasını Başbakan Aleksis Çipras’ın cevaplaması istemiyle soru önergesiyle Parlamento’ya getirdi. Partiden yapılan açıklamada “Kışkırtıcı, anlaşılmaz ve dünyanın dört bir yanındaki Ortodokslara karşı saygı eksikliğinin bir göstergesi söz konusu. Türkiye’nin AB’ye üyelik süreciyle uyuşmuyor” denildi. Kültür Bakanı Yardımcısı Niekos Ksidakis ise önce “Ayasofya’da Kuran’dan bölümler okunması trajik bir şey değildir. Saygı eksikliği değildir” açıklaması yaptı.
Tepkiler üzerine yaptığı ikinci açıklamada, “Ayasofya insanları ayırmayan aksine birleştiren evrensel bir eser olarak kalmalıdır” dedi. Yunan Dışişleri pazartesi günkü açıklamasında da “Türk makamlarının, Ramazan dolayısıyla Ayasofya’da Kur'an okunmasının planlandığına ilişkin gerici açıklamasını kınıyoruz. Dünya kültür mirası olan bir eserde, İslam dini törenleri yapılması için dini bağnazlık sınırlarına ulaşan ısrarları anlayabilmek mümkün değildir” denilmişti.
Dışişleri Sözcüsü Tanju Bilgiç ise dünkü açıklamasında Yunan Dışişleri’nin bu açıklamasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Bilgiç şunları söyledi: “Başkentinde cami yapılmasına izin vermeyen, Batı Trakya Türk azınlığının dini özgürlüklere müdahale eden ve İslam karşıtlığını çağdaşlıkla karıştıran Yunanistan’ı üslubunda ve açıklamalarında aklı selime davet ediyoruz.”

BU YIL İLK DEĞİL

İstanbul’un fethinden sonra camiye dönüştürülen Ayasofya, 1935 yılından itibaren müzeye dönüştürüldü. TRT yetkilileri 2011 yılında da yine Ayasofya’nın içinden Kuran-ı Kerim okunduğunu ve “Sahur Bereketi” isimli programın yapıldığını bildirdi.

Hürriyet
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakiki turk 8 yıl önce

Yunanda kimmis turk topraklari icerisinde dini vacibelerini ve hak dini olan kitabimizin okunmasina karsi ciksin,
Benim kanaatimce her gun kuran okunsun
derim,hatta ayasofya'ya dort adette minare yapilsin ortodokslarin ziyaretleri yassaklansin
Onlar gitsin krallarina sikayet etsin bizi baglamaz,

Avatar
İLHAN 8 yıl önce

İÇİNDE ALLAHcc.,ın ZİKREDİLMEDİĞİ MABET yıkılsın daha iyi ALLAHcc.İNDİNDE HAK DİN İSLAMDIR.

Avatar
samir 8 yıl önce

Ulan mal menim mekan menim. Pasa gonlum ne isterse artik.

Avatar
turan 8 yıl önce

Hadi ordan aç geri zekali kafirler siz kendi ulkenize bakın

Avatar
Ali Osmanlıoğlu 8 yıl önce

InşAllah tez zaman da Umumî ibadete de açılacak Ayasofya.. sabah namazı kılıp cuma da amin diye ellerimizi açıp şükür secdeleri edeceğiz Ayasofya da.. Allah herşeyi hakkıyla bilendir. . Amin amin