Öne Çıkanlar ışid türkiye terör örgütü terör Isaac Liev Schreiber

Kürt gençler hendeklere isyan etti: "Artık yeter"

"Edi Bese-Artık Yeter" hareketini başlatan Emrah İnanç yaptığı açıklamada, son dönemde özellikle bazı ilçelerde artan terör olaylarına karşı Kürt gençlere seslenerek, "Kimin hakkını savunmak için bu hendekler?" diye sordu.

İnanç, "Barışa ve huzura bu kadar inanmışken, yüzler ilk defa bu kadar gülmüşken hevesleri kursaklarında kalan Diyarbakırlı Kürt için mi? Kim için bu hendekler, bu barikatlar?" ifadesini kullanarak, bölge halkının yapılanları hak etmediğini dile getirdi.

Daha kaç gencin hayatı hendeklerinize kurban edilecek?

"Daha kaç aile evsiz, kaç baba işsiz, kaç çocuk okulsuz kalacak? Kaç gencin hayatı hendeklerinize kurban edilecek? Vallahi de edi bese, billahi de edi bese. Yeter artık, biz usandık" diyen İnanç, bölgedeki Kürt gençlerin "Batı'nın kirli oyunlarına alet edildiğini" vurguladı

Hendek kazan gençlere seslenen İnanç, "Geleceğinizi hendeklere gömmeyin, yazık etmeyin ailelerinize, komşularınıza ve kendinize. Dağlar çözüm değil ölüm getirdi. Hendekler de ölüm getirdi, getirecek, çözüm değil. Hayatlarınızı hendekle barikat arasına sıkıştırmayın. Yazık etmeyin kendinize, hayalleriniz olsun" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.