Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

 Saldırıdan sonra bir kafede toplanan HDP'liler bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Görüntülere göre, saldırganlar yakalanmaları halinde polise nasıl ifade vereceklerini kararlaştırıyor.


Yaklaşık 10 kişi olduğu görülen HDP'liler arasında, sanatçı Çiyager'in PKK'lı akrabaları da yer alıyor. Toplantıda saldırının parti ve PKK ile ilişkilendirilmemesi gerektiği vurgulanıyor.  Toplantıyı cafede bulunan bir vatandaş an be an cep telefonuyla kaydediyor.

Kürt sanatçı Çiyager’e (Mehmet Karakuş) saldıran grubun olaydan hemen sonra HDP’li bir vatandaşa ait olan kafede toplandığı ortaya çıktı. Toplantı esnasında kafede olan bir vatandaş ise tüm konuşmaları saniye saniye cep telefonuyla kaydetti. Saldırganlar toplandıkları kafede yakalanmaları halinde polise nasıl ifade vereceklerini kararlaştırıyor.

10 KİŞİ KAFEDE BULUŞTU

Yaklaşık 10 kişiden oluşan olan grubun içinde saldırganların yanı sıra HDP’li iki kişi ile Çiyagerin eski eşi ve kayınbiraderi de bulunuyor. PKK/HDP/KJA hakkında Star’a yaptığı açıklamaların ardından içinde akrabalarının da olduğu bir grup HDP’li tarafından evinden çıkarken saldırıya uğrayan Sanatçı Çiyager kendisini dövenlerin daha önce tehdit eden kişiler olduğunu söylemişti.

YAKALANIRSANIZ SAKIN HDP VE PKK’Yİ SÖYLEMEYİN

Toplantıda dikkat çeken en önemli noktası ise PKK’nın talimatıyla yapılan saldırının HDP ve örgütle ilişkilendirilmemesinin istenmesi…Saldırı ile ilgili sabah saat 11.00 sıralarında Turgut Özel Bulvarında bir kafede kaydedilen görüntülerde, grubun arasında bulunan bir kişi, diğerlerine nasıl ifade vereceklerini izah ediyor.

Bu kişi, “O sizi görünce, sizin ona saldıracağını düşündüğü için size saldırdı. O bölgede güvenlik kameraları var mı? Olursa sıkıntı olur.” diyerek, yakalanmaları halinde nasıl ifade vereceklerini tembihliyor. Görüntüleri kaydeden vatandaş devamında ise bu kişinin gruptakileri olayın kesinlikle HDP veya PKK ile ilişkilendirilmemesinin gerektiğini vurguladığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.