Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Kurtlar Vadisi Pusu ve Yunus Emre dizisinde de oynayan Payidar Tüfekçioğlu, Halkalı Acıbadem hastanesinde hayatını kaybetti.

PAYİDAR TÜFEKÇİOĞLU KİMDİR?

Payidar Tüfekçioğlu 1962 yılında İzmir'de dünyaya gelmiştir. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Ünivertsitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun olmuş,Konservatuvar eğitiminden sonra Devlet Tiyatroları'nda çalışmaya başlamıştır.

Bursa Devlet Tiyatrosu, Antalya Devlet Tiyatrosu ve İstanbul Devlet Tiyatrosu'da çalışmıştır. Halen İstanbul Devlet Tiyatrosu'da görev almaktadır.

Tiyatro ve sinema çalışmalarının yanı sıra dublaj çalışmaları da bulunmaktadır. Hollywood filmlerinin önemli oyuncularının Türkçe dublajlarını yapmıştır.

En bilindik seslendirmeleri Sylvester Stallone, Bruce Willis, Samuel Jackson, Morgan Freeman, Clint Eastwood gibi önemli aktörlerin Türkçe dublajlarını üstlenmiştir.

Dizileri; Ölümsüz Aşk, Naciye'yi Kim Sevmez, Hünkarın Bir Günü, Acayip Hikayeler, Kurtlar Vadisi Pusu, Yunus Emre Aşkın Yolculuğu, Sudan Bıkmış Balıklar'dır.

"DEMEDİ DEME İBRAHİM"

Ünlü oyuncu, Kurtlar Vadisi Pusu'da Fikret Bey'in sağ kolu İbrahim rolünde oynuyordu. Tüfekçioğlu, Fikret Bey'in "demedi deme İbrahim" sözüyle fenomen haline gelmişti.

TAPTUK EMRE

Payidar Tüfekçioğlu, Yunus Emre Aşkın Yolculuğu dizisinde de Taptuk Emre rolüyle büyük beğeni toplamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.