Öne Çıkanlar suriye türkiye edip yüksel hapis cezası fransa terörist

Lice ve Hani'de sokağa çıkma yasağı! Son dakika flaş gelişmesi
Bir yandan yasaklar kaldırılıyor, diğer yandan yeni yasaklar geliyor! Terör örgütü PKK'ya düzenlenen operasyon kapsamında Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 9 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı sonlandırıldı. Ancak Lice'de 12 yeni mahalleye ve Hani ilçesinde 14 mahalleye daha PKK'ya yapılacak operasyonlar öncesi sokağa çıkma yasağı getirildi.  


Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 12 mahalle ile Hani ilçesinde 14 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi, Lice ilçesinde dünden beri 9 mahallede uygulanan yasak sonlandırıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, Lice ilçesindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten terör örgütü mensuplarına yönelik Örtülü, Arpacık, Sivritepe, Bilgin, sağlık, Bayırlı, Seyrek, Silkito ve Körha mahalleleri arasında kalan bölgede operasyon düzenlendiği bildirildi.

Halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereği operasyon bölgesinde dün 17.00'den itibaren duyurulan yasağın 05.00'ten itibaren kaldırıldığı kaydedilen açıklamada, vatandaşlara can ve mal güvenlikleri için konulan yasağa uydukları için teşekkür edildi.

Lice ve Hani'de sokağa çıkma yasağı

Açıklamada, Lice ilçesindeki Kılıboğan, Ayaz, Birlik, Abdil, Taşburun, Güzelce ve Döşekkaya mahalleleri arasında kalan bölgede operasyon düzenleneceği aktarılarak, şu ifadelere yer verildi: "Operasyon icra edilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için Hani ilçesinin Yukarı Turalı, Akçayurt, Kaledibi, Başaklı, Taşburun, Güzelce, Karapilyar, Aşağıturalı, Damlatepe, Çay, Horsel, Mezartarlası, Sıraevler ve Karapilyari ile Lice ilçesinin Elmadere, Boyluca, Ayaz, Akçapınar, Şenlik, Tuzlaköy, Şabek Komu, Ağılcık, Erginköy, Uysal, Birlik ve Şakan mahallelerinde 05.00'ten geçerli olmak üzere ikinci duyuruya kadar giriş ve çıkışlar ile sokağa çıkmak yasaklanmıştır." Yasağa uyulmasının vatandaşların can ve mal güvenlikleri yönünden önemli olduğuna işaret edilen açıklamada, yasak sona erdirildiğinde kamuoyuna duyurulacağı vurgulandı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.