Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

Mahkemeden Charlie Hebdo kararı
'Charlie Hebdo' dergisindeki Hz. Peygamber'e hakaret karikatürünü kendi köşelerine taşıyan Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan, 2'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.




Karan ve Çetinkaya’nın ‘şüpheli’, 1280 kişinin de ‘müşteki’ sıfatıyla yer aldığı 38 sayfalık iddianamede, Çetinkaya ve Karan’ın yazılarında “Charlie Hebdo”dergisinde yayımlanan Hz. Muhammed’e ait olduğu iddia edilen, “beyaz sarıklı, sakallı, uzun burunlu, burnunun her iki yanında aşağıya doğru sarkan ağız ve sakalı ile elinde beyaz bir döviz üzerinde Je Suis Charlie (Ben Çarliyim) yazan beyaz giysili” kişinin tasvir edildiği karikatüre yer verdikleri anlatıldı.

Karikatürün yayınlanmasının düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesinin mümkün olmadığının altının çizildiği iddianamede bunun basın özgürlüğüne de girmediği vurgulandı.

İddianamede, yaklaşık 1400 yıllık geçmişi olan İslam dininde bir Müslüman kişi, kurum veya kuruluş tarafından Hz. Muhammed’in tasvirinin yapılmadığı hatta bir çok dini filmde de seslendirmesinin dahi kullanılmadığı vurgulanarak, şöyle denildi: “... 1400 yıllık geleneğe dönüşerek İslam Peygamberi’nin herhangi şekilde tasvir veya seslendirmesinin hakaret olarak algılanmasında herhangi bir İslam ulemasının beyanına gerek olmadığı gibi TCK’nın 216. maddesinde belirtilen ‘dini değerler’ kriterlerine dahil olduğu açıktır.”
 
'Charlie Hebdo' dergisindeki Hz. Peygamber'e hakaret karikatürünü kendi köşelerine taşıyan Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan, 2'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.