Öne Çıkanlar ıkby yunus mallı türkiye İBB İHRAÇ İSKİ son dakika açıklaması

Mardin'de operasyonlar sürüyor: 6 PKK'lı terörist öldürüldü!
Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada; Dargeçit İlçesi'nde 3 gündür devam sokağa çıkma yasağı kapsamında yürütülen operasyonlarda 6 PKK'lının öldürüldüğü, 3'ü polis 3 vatandaşın ise yaralandığı belirtildi.

Mardin Valiliği 11 Aralık günü Dargeçit Kaymakamlığı tarafından ilçe genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından hendek ve barikat oluşturan PKK'lılara yönelik güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlara ilişkin açıklama yapıldı. Operasyonlarda 6 PKK'lının öldürüldüğü, 3 polis ve 3 vatandaşın da yaralandığı belirtilen Valilik açıklaması şöyle:


"Bilindiği üzere Dargeçit Kaymakamlığımız'ca 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince, 11 Aralık 2015 günü saat 18.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. İlçemizde kamu düzeninin sağlanması, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunması, bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, ilçede bulunan hendek ve barikatların kaldırılması ve aranan şahısların yakalanması amacıyla kolluk kuvvetlerimiz tarafından yürütülen faaliyetler icra edilmeye devam edilmektedir. 11 Aralık 2015 ile 14 Aralık /2015 tarihleri arasında polis ve jandarma kuvvetlerimiz tarafından koordineli şekilde yapılan faaliyetler sonucunda, 6 PKK/KCK terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. İcra edilen operasyonlar esnasında 3 polis memurumuz yaralanmıştır. İcra edilen operasyonlar esnasında 3 vatandaşımız yaralanmıştır. 4 adet perde/branda ve 1 adet barikat kaldırılmıştır. PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerimize yönelik 18 adet roketatarlı saldırı düzenlenmiştir. PKK/KCK terör örgütü mensupları tarafından yerleştirilen 1 adet tuzaklanmış bomba güvenlik güçlerimiz tarafından imha edilmiştir. Yaralı polis memurlarımızın ve vatandaşlarımızın tedavileri halen devam etmektedir. Yaralı polis memurlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensuplarıyla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde kararlılıkla devam edilmektedir. Vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağına uyma noktasında gösterdikleri hassasiyet ve operasyonlara verdiği destekler için teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımız ve kamuoyu, gelişmelerden bilgilendirilmeye devam edilecektir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.