Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Aykurt Nuhoğlu fransa operasyon başlattı g20 erdoğan

Mardin'de ve Hakkari'de 6 askerimiz şehit düştü
Mardin'in Derik İlçesi'ne bağlı Akçay Köyündeki Soğukkuyu Jandarma Karakolu'na saat 06.30 civarında PKK'lı terörist grup tarafından uzun namlulu silahlarla baskın düzenlendi. Güvenlik güçleri hemen cevap verdi, çatışma yaşandı. 

TAKVİYE TİME PUSU KURULDU: 2 ŞEHİT
Çatışmanın haber verilmesi üzerine saldırıya uğrayan karakola Derik'ten takviye timler sevk edildi. Ancak PKK'lı teröristler olası bir takviye yardımı için yola pusu kurmuştu.. Teröristlerin kurdukları pusudan ateş açması sonucu ilk belirlemelere göre bir astsubay ve bir uzman çavuş şehit düştü. Bu haberin ardından operasyon genişletildi.

HAKKARİ'DE BOMBALI SALDIRI: 4 ŞEHİT
Hakkari - Çukurca karayolunda da PKK'lı teröristlerin kurduğu pusu vardı... Teröristler yola tuzakladığı el yapımı patlayıcı tespit edildi. Hakkari merkeze bağlı Çimenlik ve Oğul köyleri arasındaki yolda patlayıcının imha edilmesinin ardından bölgede operasyon için düğmeye basıldı.

PKK'lı teröristlerin kurdukları pusudan açtıkları ilk ateşte 1 astsubay ve 3 uzman çavuş şehit düştü. Bölgeye sevk edilen takviye timler, PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonu devam ediyor.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle:
"24 Haziran 2016 Cuma günü Mardin-Derik ilçesi Bayırköy Mahallesinde adli aramafaaliyeti icra eden unsurlarımıza bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu iki kahraman silah arkadaşımız saat 06.30’da şehit olmuştur.
Ayrıca Hakkâri Çukurca karayolunun emniyetini alan unsurlarımızın bulundukları bölgede, el yapımı patlayıcıların patlaması sonucu dört kahraman silah arkadaşımız saat 07.15’te şehit olmuştur.
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali Osmanlıoğlu 8 yıl önce

Allah rahmet eylesin. Mekanları cenneti Alá olsun.

Avatar
Ali Osmanlıoğlu 8 yıl önce

Allah milletimize sabır ve metanet bahşeylesin..