Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

Merkel'den kritik Türkiye açıklaması: ''Türkiye, AB için anahtar ülke...''

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna krizi nedeniyle AB'nin Rusya'ya uyguladığı ekonomik yaptırımların uzatılması için çaba sarf edeceklerini söyledi.
Brüksel'de yapılacak Avrupa Birliği zirvesi öncesi Federal Meclis'te (Bundestag) bir konuşma yapan Merkel, Minsk anlaşmasına rağmen Ukrayna'nın doğusunda ateşkes kararına uyulmadığı için Rusya'yı eleştirdi.

Merkel, "Ben ve Dışişleri Bakanım hem Minsk anlaşmasını hem de Rusya'ya uygulanan AB yaptırımlarının uzatılmasını destekleyeceğiz" dedi.

Angela Merkel, Rusya'ya uygulanan yaptırımların, Kırım'ı uluslararası hukuka aykırı olarak ilhak etmesi nedeniyle zaten kaldırılmasının söz konusu olmadığını dile getirdi.

"Esad çözümün parçası olamaz"

Almanya Başbakanı, Suriye krizine ilişkin olarak da ''Esad uzun dönemde bir çözümün parçası olamaz'' dedi.

Merkel, Viyana'daki Suriye görüşmelerinin amacının, Suriye'deki krize siyasi bir çözüm bulmak olduğuna işaret ederek, "Suriye'de önemli olan savaşın bitmesidir hem de Esad'sız. Suriye'de çoğu insan Esad ve bombalarından kaçıyor. Esad uzun dönemde çözümün bir parçası olamaz'' diye konuştu.

"Türkiye Avrupa için kilit partnerdir"

Konuşmasında, Türkiye'nin sığınmacılar için yaptığı fedakarlığa da değinen Merkel, Türkiye'nin AB için anahtar ülke konumunu sürdürdüğünü söyledi.

Angela Merkel, Türkiye'ye yapılacak 3 milyar avroluk mali yardımın Suriyeli sığınmacıların hayat şartlarının iyileştirilmesi için kullanılacağına işaret ederek, ''Türkiye AB için anahtar ülkedir ve öyle kalacaktır' dedi.

Alman Başbakan, tüm ülkelerin, Avrupa'ya kaçarak sığınan insan sayısının düşürülmesinden yana olduğunu vurguladı.

Merkel ayrıca Almanya olarak, İngiltere'nin AB üyesi olarak kalmasından yana olduklarını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.