Öne Çıkanlar suriye türkiye edip yüksel hapis cezası fransa terörist

ANKA, yine milli imkanlarla geliştirilen Cirit ve UMTAS füzeleriyle hedefini imha etti.

Türkiye'nin terörle mücadelede elini çok güçlendirecek bir gelişmenin müjdesini Milli Savunma Bakanlığı twitterdan verdi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) tarafından geliştirilen silahlı ANKA, test uçuşuyla birlikte yerli mühimmatlarla ilk atışını gerçekleştirdi.

Önümüzdeki aylarda operasyonlarda görev alacak

Silahlı ANKA'nın üzerinde tamamen yerli 4 Cirit ve 2 UMTAS roketleri bulunuyor. ANKA'nın önümüzdeki aylarda operasyonlarda aktif bir şekilde rol alması bekleniyor. Yerli silahsız İHA'lar ise şuanda terör opersayonlarında görev alıyor.

Yerli İHA sistemlerinden ilk atışı Baykar-Kale'nin Bayraktar'ı atmıştı. Kısa süre sonra da Bayraktar MAM-L ile Güneydoğu'da operasyonlara başlamıştı. Bayraktar'ı Vestel'in Karayel İHA'sı izlemişti.

Türkiye, dünyada silahlı İHA üreten 5 ülkeden biri.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.