Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Muğla'da CHP'li belediye ağaç kesimi yapacak
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum'un Mumcular Mahallesine yapılması planlanan katı atık depolama tesisiyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

BELEDİYE YETLİSİ AÇIKLADI
Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray yaptığı konuşmada katı atık depolama tesisini savundu: "Muğla'nın çevre sorunları nedir biliyorum. Çevre çok önemli bir unsur. İnsanlar yaşadıkça atıklar oluşacak. Bu atıkları yönetmeliklere uygun olarak bertaraf etmezsek, çevre kirliliği oluşur. Şuanda vahşi depolama tesisi olan alan ormanlık alandır. Bu alana hiçbir izin alınmadan atıklar dökülmüş. Metan gazının sıkışmasıyla zaman zaman patlamalar ve yangınlar yaşanmaktadır. Bu yangınlar da sürekli basına yansıyor."

TARTIŞMA YAŞANDI
Toplantıda bölgeye tesisin yapılmasını istemeyen bölge halkı ile belediye yetkilileri arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Giray savunması şu sözlerle sürdürdü; "Bana gemiyle aldığınız atıkları ne yapıyorsunuz? diye sorduklarında, ben cevap veremiyorum. Çok üzülüyorum. Çünkü 'atıklar denizden toplanıyor ve toprağa atılıyor, bunun ne anlamı var' diyorlar." 

AĞAÇ KESİMİ YAPILACAK
Giray yapımı planlanan tesis için 87 hektarın tahsis edildiğini, çalışmalar sonucunda 8 hektarlık alanda ağaç kesiminin yapılacağını açıkladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.