Öne Çıkanlar türkiye terörist ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye

Nobel Ödülü'nü kazanan Prof Dr. Aziz SANCAR Ülkücü çıktı!

Yeniçağ gazetesi yazarı Arslan Tekin, Nobel Kimya ödülünü alan Prof. Dr. Aziz Sancar’ın gençlik yıllarına ilişkin bir yazı kaleme aldı. Arslan Tekin, Aziz Sancar’ın ülkücü hareket içerisindeyken çekilmiş bir fotoğrafını da yayınladı.

Yazısında, “Koca Reis Fahri Uzun kitabını karıştırıyorum. Kitabı Prof. Dr. Kenan Erzurumlu hazırlamış. Son sayfalara fotoğraflar koymuş” diyen Tekin, Sancar’a şöyle dikkat çekti:



“Yukarıda kitaptan aldığım fotoğrafta bütün dünyanın tanıdığı, Türkiye'nin medar-ı iftiharı bir kişi de yer alıyor. Tanıdınız mı? Fotoğraf 1972 yılında çekilmiş. Fotoğraftakiler, İstanbul'da Ülkücü Hareket'in önde gelenleri. Belki benzetmişsinizdir... Fotoğraflardaki gözlüklü Aziz Sancar'dır. Kim bilebilirdi, Mardin Savur'dan çıkacak, İstanbul Tıp Fakültesi'ni bitirecek, bu dönemde faal olarak önce Türkçüler Derneği'nde, Sonra Ülkü Ocakları Birliği'nde çalışacak?”

“BEŞİKTAŞ ÜLKÜ OCAKLARI'NIN ÖNDE GELENLERİ”

Arslan Tekin, Sancar’ın yer aldığı fotoğrafa ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Fotoğraftaki isimler o dönem Beşiktaş Ülkü Ocakları'nın önde gelenleri... Çoğu Yıldız Teknik Üniversitesi'nde okuyor ve yine çoğu aynı evi paylaşıyor. Fotoğrafta Sancar soyadlı bir kişi daha var: Hasan Sancar. Hasan Sancar, Aziz Sancar'ın küçüğü ve mühendislik okuyor. Fotoğraftakiler (Ayaktakiler): Yavuz Işık, Hasan Sancar, Tuncay Kozanlı. (Oturanlar) Fahri Uzun, Aziz Sancar, Hamdi Uzun.”

“AMERİKA'YA GİTTİKTEN SONRA AİDATINI YOLLAMIŞ”

“Aziz Sancar, Amerika'ya gittikten sonra Ülkü Ocakları'na düzenli olarak aidatını da yollamış” diye yazan Tekin, Aziz Sancar’ı o dönemden tanıyan İbrahim Yolcu’nun anlatımlarını ise şöyle aktardı:

“Koca Reis Fahri Uzun kitabını hazırlayan genel cerrah Prof. Dr. Kenan Erzurumlu'yla konuştum. O fotoğrafı Fahri Uzun'un arkadaşlarından almış. Bana, kitapta yazısı da olan İbrahim Yolcu'nun telefonunu verdi. İbrahim Yolcu, Aziz Sancar'ın o zamandan öğrenmeye ne kadar düşkün olduğundan bahsetti. Aziz Sancar, kardeşi Hasan Sancar, Fahri Uzun, Zafer Gelibolu aynı evde kalmışlar. Evleri bir ‘ülkü mektebi’ymiş. Birçok faaliyetin planı bu evde yapılmış.

Mühendis İbrahim Yolcu, sık sık bu ‘ülkü mektebi’ eve uğrarmış. Aziz Sancar için, ‘Büyük bir zekâdır. O zaman kendi kendisine Kur'ân-ı Kerîm'i okumayı öğrenmiş ve tercüme etmeye başlamıştı’ diyor. İbrahim Yolcu'nun söylediğine göre, Aziz Sancar, Amerika'ya gittikten sonra Ülkü Ocakları'na düzenli olarak aidatını da yollamış.” 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.