Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

Numan Kurtulmuş'tan kritik açıklama!
Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları;

"AB ZARARLI ÇIKAR"

Karar Avrupa'nın değerleriyle çelişiyor, vizyonsuz, çifte standartlı bir karardır, yok hükmündedir. AP'nin aldığı kararı yok hükmünde sayıyoruz. Aşırı sağın yükselişinin göstergesidir. Bu karar sadece Türkiye için değil AB için de içe kapanmayı gösteriyor. Gerginliğin tarafı AB içindeki siyaset çevreleri. Bu ilişkilerin olumsuz yöne kaymasını istemeyiz ama olumsuz yöne kayarsa AB zararlı çıkar. Türkiye, Suriye'deki siyasi müzakerelerin yeniden başlatılması için elinden gelen desteği vermektedir. Ayrıca bu anlamda ilgili büyün taraflarla müzakereleri sürdürmeye devam ediyoruz.

YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Fırat Kalkanı operasyondaki öncelikler devam etmektedir. 5 bin kilometrekarelik alanın DAEŞ'ten temizlenmesidir. Operasyon öncesi tarafları bilgilendiriyoruz. Türkiye ÖSO ile lojistik destek sürdürüyor. Musul bölgesinde DAEŞ'e karşı başlatılan operasyonlar ortak bir anlayışla devam ediyor. Talafer ve Sincar'daki gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

RUSYA TEYİT ETTİ

(El Ba'ta Türk askerine yapılan hava saldırısı), "Rusya, açıkça bu saldırıda bulunan hava araçlarının Rusya'ya ait olmadığını bizzat Sayın Putin vasıtasıyla teyit etmiştir. Bu saldıran hava aracının, uçak ya da İHA, bunların tespiti ve o bölgedeki bütün hareketliliklerin hepsinin kayıtları var. Bunlarla ilgili teyit yapıldıktan sonra gerekli girişimlerde bulunulacaktır."

GERİ KABUL ANLAŞMASI

​Geri kabul anlaşmasına Türkiye şimdiye kadar bütünüyle uyuyor. Bu anlaşma eş zamanlı olarak yürütülmüştür. Türkiye bu konuda üzerine düşeni yaptı. Avrupa Vize serbestisini bir an önce işleme koymalıdır.  

(Tuğrul Türkeş'in Bahçeli hakkındaki açıklamaları) MHP ile resmi görüşmelere devam ediyoruz. Liderler son görüşmeyi yapıp noktayı koyacaklar ve teklif Meclis'e gidecektir. Kimsenin niyeti bizi ilgilendirmez.Siyaset somut bir adımdır. Bu öneli adım mutlaka millete sorulmalıdır.

OHAL gerektiği kadar ilan edilecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.