Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

O istihbaratçılara operasyon! 45 gözaltı kararı
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri birçok ünlü işadamı, gazeteci ve sanatçıyı sahte evrak ve kod isimlerle dinledikleri iddia edilen istihbaratçılara baskın düzenledi.

Sabah'ın haberine göre, aralarında Ali Koç, Ferit Şahenk, Mustafa Süzer, Mehmet Emin Karamehmet gibi işadamları ile Uğur Dündar, Ergün Diler, Tufan Türenç, Can Dündar, İsmail Küçükkaya gibi ünlü gazetecilerin de bulunduğu 59 mağduru çeşitli terör örgütleri ve organize suç şebekeleri ile sahte evraklarla ilintilendirip dinledikleri ileri sürülen müdür ve amir konumunda bulunan 44 eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü personeli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Dosyadaki 45'nci şüphelinin Fethullah Gülen olduğu belirlendi.

45 ŞÜPHELİ İÇİN ADRESLERDE ARAMA

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Hasan Yılmaz'ın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde 45 şüpheli için adreslerinde arama ve gözaltı kararı çıkarıldı.

Savcılığın talimatı ile harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin adreslerinde gözaltı ve arama işlemi gerçekleştirdi.

16 ŞÜPHELİ CEZAEVİNDE

Dosya kapsamındaki 16 şüphelinin başka suçlardan halen cezaevinde bulundukları anlaşıldı. Soruşturmanın baş şüphelisinin Fethullah Gülen olduğu öğrenilirken şüphelilerin gerçekte hiçbir suç örgütü ile irtibatları olmayan ünlü işadamı ve gazetecileri sanki suç örgütleri ile irtibatı varmış gibi 5 yıl boyunca izledikleri, telefonlarını IMEİ üzerinden sahte isim ile karar almak suretiyle kayıt altına aldıkları ve bunu da söz konusu mağdurları baskı ve etki altına almak amacıyla gerçekleştirdikleri öne sürüldü. Savcılık polislerin bu dinleme ve izlemeleri 2013 yılının sonunda planladıklarını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.