Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

O ülkeden Türkiye-Rusya krizine ilişkin açıklama: ''Türk halkı kardeşimiz''

Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov “Bu, sadece sancılı değil, Tataristan için çok sancılı bir konu. Devlet başkanının söylediği gibi, Türk halkı, Rusya’nın dostu. Tatarların ise kardeş halkı. Aynı dili konuşuyoruz, aynı dine mensubuz. Başkanın söyledikleri tabii bizim için çok ciddi destek, çünkü çok büyük Türk projelerimiz var. (Türk yatırımcılar) başkanımıza, cumhuriyetimize güvendiler. 1,5 milyar dolarlık yatırım, çalışanlarının yüzde 95-98’i Tataristan ve Rusya vatandaşı olan modern fabrikalar bulunuyor. Bu şirketler Rusya’da yerleşik. Bu aşırılıkların olmaması gerekiyor.

Var olan Türk yatırımlarının ve projelerinin korunmasının önemini vurgulayan Minnihanov, bu konuda yasalar çerçevesinde işlerin yürüyeceğini, yatırımcılarla görüş ayrılığı olmadığını özellikle vurguladı. Türkiye'nin sevilen tatil destinasyonu olduğunu vurgulayan Tatar lider, "Siyasi anlaşmazlıklar geçer. İlişkileri ve var olan projeleri korumak lazım" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.