Öne Çıkanlar Isaac Liev Schreiber MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C

komplohaber.com

G-20 zirvesinde en çok konuşulan fotoğraflarından biri de şüphesiz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Obama'nın suratını okşuyormuş gibi çekilen bu fotoğraftı.



Fotoğraf sadece çekim açısından kaynaklanan bir göz yanılmasından ibaretti. Öyle ki kısa sürede internette dolaşmaya başlayan fotoğraftan ABD'liler de rahatsız olmuş olacak ki, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank, görüntünün gerçeği yansıtmadığını söyleme ihtiyacı duydu. Hatta Varank konuyla ilgili bir video paylaştı.

Ancak kareden rahatsız olduğu anlaşılan Obama Erdoğan konuşma yaparken yanında oturmasını rağmen simültane tercüme kulaklığını takmadı ve sakız çiğnedi. Obama Anadolu Ajansı foto muhabirinin çektiği 'okşama' karesinin intikamını bu yolla aldı.

Obama'nın bu davranışı ilk de değil. 
Bir yıl önce Obama Çin'i ziyaret etti. Amerikan arabasıyla zirveye katılan Obama, bu sefer de kırmızı halıdaki tavırlarıyla çok konuşuldu. Çinli bir yetkili tarafından saray girişinde karşılanan Obama'nın bu esnada sakız çiğnediği görülmüştü. Aynı tarihlerde Avustralya’da yapılan G-20 zirvesinde de ABD liderinin sakız çiğnemesi dikkat çekmişti.

Obama tütün bağımlılığına sakızla son verdi. Barack Obama'nın doktoru hazırladığı raporda, Obama'nın tütün bağımlılığı dışında formda olduğunu belirtmişti. ABD'li lider, nikotin sakızı sayesinde bu zararlı alışkanlığa son verdi.



ABD Hava Kuvvetleri gösterisi sırasında da seçim kampanyasının ortasında da İkinci Dünya Savaşı’nın 70. başlama yıldönümü töreninde de Obama sakız çiğnemişti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.