Öne Çıkanlar esed chp komplohaber devlet bahçeli Almanya

Obama'nın temsilcisi Kobani'de terör örgütü YPG'ye moral verdi

AFP’nin haberine göre, bir ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Brett McGurk'ün, Suriye'nin Ayn el-Arap (Kobani) kentinde terör örgütü YPG yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu.

McGurk, terör örgütü YPG'ye DAEŞ'e karşı mücadelede ABD desteğini yinelerken, daha önce verilmiş sözlere riayet edilmesini de istedi.

McGurk'ün görüşmelerinde “Kuzey Suriye'deki tüm güçler arasındaki çatışmaları durdurma ve birlik sağlma yönünde çaba sarfettiği” vurgulandı.

Dışişleri Sözcüsü, McGurk'ün geçen hafta da Ankara’da, Türkiye sınırından DAEŞ'in atılmasına ilişkin operasyona ABD desteğini ve gelecekteki Musul operasyonunda iki ülkenin işbirliğini yetkililerle ele aldığını kaydetti.

Obama’nın temsilcisi, Twitter hesabından yayımladığı mesajda ise, Türkiye sınırında 98 kilometrelik alanine DAEŞ’den arındırıldığını ve buna sevindiğini yazdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.