Öne Çıkanlar rusya haber abd terör örgütü ışid

ODTÜ'deki olaylara 'namaz'lı protesto

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kampüsü içerisinde namaz kılan öğrencilere geçtiğimiz gün karşıt görüşlü bir grup öğrenci tarafından fiziki ve sözlü saldırıda bulunulması, Atatürk Üniversitesi Müslüman Öğrenciler Grubu tarafından namaz kılınarak protesto edildi. Öğle namazı öncesinde merkez kampüs içerisindeki yemekhanelerin önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, yaşananları düzenledikleri basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

"YAŞANANLAR PROVOKASYON"

Grup adına açıklama yapan Muaz Bezgin, yaşananları provokasyon olarak niteleyerek, "Onlarca gözü dönmüş solcu şebbihanın, bir anda namaz kılan öğrencilerin etrafına üşüşmesi, aslında olayın bilinçli bir provokasyon olduğunu göstermektedir. Namaz kılan gençlerin, namazları devam ettiği esnada seccadeleri önlerinden alınıp sözlü ve fiziki saldırıya geçilmiştir. Namaz ehli kardeşlerimiz onlarca eşkıyanın yumruk ve sopa darbelerine maruz kalmıştır" dedi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar'ı yaşanan olaylardan sorumlu tutan Bezgin, "Rektör Ahmet Acar, sol çeteleri cesaretlendiren misyonuna YÖK tarafından son verilmelidir. Müslüman Üniversite gençliği olarak, tek tipleştirilmiş üniversiteler, hizaya çekilmiş öğrencilere itiraz ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencilerine de çağrı yapan Muaz Bezgin, "OTDÜ'lü sağduyu sahibi öğrenciler de tepkilerini göstermelidir. ODTÜ, böyle bir sıradanlığın, ilkelliğin ve vandallığını ürediği bir merkez olmaktan kurtarılmalıdır" dedi.

NAMAZ KILARAK PROTESTO ETTİLER

Basın açıklamasının ardından öğrenciler yanlarında getirdikleri muşambayı yere sererek namaz kıldı. Dondurucu soğuğa rağmen namazlarını kıldıktan sonra dua eden öğrencileri, diğer öğrenciler cep telefonlarıyla görüntüledi. Çevredekilerin de katıldığı duanın ardından öğrenciler olaysız bir şekilde dağıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.