Öne Çıkanlar türkiye ışid terörist YÖK IŞİD kara operasyonu

Oflu İsmail hayatını kaybetti (İsmail Hacısüleymanoğlu kimdir?)

Yeraltı dünyasınında 'Oflu İsmail' olarak tanınan İsmail Hacısüleymanoğlu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yeraltı dünyasının ünlü ismi Dündar Kılıç‘ın kayın biraderi olan Oflu İsmail’in vefat haberi üzerine polis, bulunduğu hastanede geniş önlemler aldı.

İsmail Hacısüleymanoğlu kimdir?

Yeraltı dünyasının ünlü ismi Dündar Kılıç‘ın kayın biraderi olan Oflu İsmail’in vefat haberi üzerine polis, bulunduğu hastanede geniş önlemler aldı.

Hakkındaki İddialar

Hacısüleymanoğlu, ilk yasadışı faaliyetini 1977 yılının Ekim ayında, yurtdışında (Hollanda’da) İjimuiden Deniz Limanı’nda ”Helena” adındaki yük gemisiyle 3.7 ton yeşil ot (marijuanna) taşıyarak yapmıştır. Akabinde soruştumalar nezaretinde Hollanda Emniyeti tarafından gözaltına alınmıştır.

Semiramis Gazinosu olayı

İsmail Hacısüleymanoğlu, 1979 yılının Mart ayında alevlenen bir tartışma sonucunda Semiramis Gazinosu’nun sahibini ve şef garsonunu kurşunlayıp öldürerek yurtdışına kaçmıştır. Sözkonusu mevzuda ünlü müzik sanatçısı Esengül de cinayete kurban gitmiştir.

İngiltere'de yakalandı

Bu soruşturmalarında sonrasında 36 sene cezaevine mahkum olarak gönderilme kararı alınan Oflu İsmail lakaplı İsmail Hacısüleymanoğlu, İngiltere'de ”Ali Osman” ismini taşıyan sahte nüfus cüzdanıyla polise muhalefet suçundan dolayı 1985 yılında yakalanarak gözaltına alınmıştır. 1985 yılının 15 Şubat gününde görülen davada hazır bulunması şartı ile 200.000 £ (sterlin) ödemesi karşılığında serbest bırakılmıştır ve sonrasında yine gözden kaybolmuştur.

13 adet otomatik ağır silahla yakalandı

1987 senesinde Hollanda'daki evinde 13 adet otomatik ağır silah çıkmıştır. Bu baskın sonrasında İsmail Hacısüleymanoğlu tekrar tutuklanmıştır. Ülkemiz mahkemelerinde idam cezası ile yargılandığından mütevellit iade edilmesi sözkonusu olmadı ve yurtdışında serbest bırakılmıştır.

İbrahim Çalışkan'ın ölüm emrini verdi

İtalya’da bulunan Torino Özel Mahkemeleri’nin özel emri üzerine Hollanda'da tekrar tutuklanmıştır. Celal Erdoğan isimli şahısa yasadışı şekilde uyuşturucu satmak, uyuşturucu ticari yapan İbrahim Çalışkan'ın ölüm emrini vermek, Bulgaristan bağlantılı uyuşturucu ve yasadışı silah ticareti ile suçlanmıştır. Milano şehrindeki 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Osman Cevahiroğlu ismiyle birlikte yargılanmıştır ve 24 sene ceza ile cezaevine gönderildi.

Türk vatandaşlığından çıkarıldı

1980 – 1990 yılları arasında Türk vatandaşlığından çıkarılan Oflu İsmail, 1995 senesine gelindiğinde Türk vatandaşlığına geri alınmıştır. Ünlü mafya İsmail Hacısüleymanoğlu, 2006 yılının Mayıs ayında Türkiye istihbarat yetkililerinin özel operasyonlarıyla iade alındı ve cezaevine gönderildi. 2007 senesinin ortalarına gelindiğinde ise tekrar serbest bırakılan ünlü mafya babası, aynı senenin Eylül ayının sonlarında yine yasadışı bir örgüte üye olması gerekçe gösterilerek gözaltına alınıp tutuklanmıştır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.