Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu ferhat yüksel eyfel kulesi IŞİD; eyfel kulesi yıkıldı rusya dışişleri türk halkı

Ömer Güney Paris'te öldü

BFM haber kanalının sitesinde yer alan ve adli kaynaklara dayandırılan haberde, bir süredir beyninde yaşadığı rahatsızlık yüzünden ağır hasta olan Güney'in başkentte Pitie-Salpetriere hastanesinde cumartesi sabahı öldüğü kaydedildi.

Paris'te terör örgütü PKK'ya yakınlığı ile bilinen Kürt Enformasyon Bürosu'nda 9 Ocak 2013 tarihinde, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez silahlı saldırıda öldürülmüştü. Saldırının tek sanığı olarak tutuklanan 30 yaşındaki Ömer Güney hakkında "terör örgütü ile bağlantılı olarak cinayet işlemek suçundan" dava açılmasına karar verilmişti. Paris Savcılığı iki yıllık soruşturma sonrası hazırladığı suç duyurusunda, esas şüpheli olarak gördüğü Ömer Güney'in Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasını istemişti.

Ömer Güney'in duruşmasının gelecek yıl 23 Ocak ve 24 Şubat tarihleri arasında Paris'te yapılması bekleniyordu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.