Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Org. Akar: El Bab operasyonu bitti!

24 Ağustos 2016'da başlatılan ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yürüttüğü Fırat Kalkanı harekâtında 177. güne girildi. Yoğun çatışmaların yaşandığı bölgede şuan kısmen sessizlik hakim. Terör örgütü DAEŞ'in Rakka'dan sonra ikinci başkenti olan El Bab'da büyük ölçüde kontrol sağlandı. Türk Tankları El Bab sokaklarında. Operasyon meskûn mahallerde sürüyor, Taarruz harekatı bitti, temizlik aşamasına geçildi.

EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ TEMİZLİK İÇİN TSK HAREKETE GEÇTİ

El Bab merkezinde DEAŞ’tan temizlenen bölgelerde, mayın ve el yapımı patlayıcıların temizlenmesinin devam ediyor. DAEŞ bir çok noktaya bubi tuzakları kurmuş durumda. Askeri kaynaklar DAEŞ'in çok farklı yöntemler kullanarak tuzaklar kurduğu belirtiyor. Temizlik aşamasında meskûn mahallelerin, evlerin, tünellerin, dehlizlerin, bölgedeki bütün deliklerin gözle, ateşle aranması-taranması, yapılacak ve el yapımı patlayıcıların tamamı ortadan kaldırılacak. Eşi benzeri görülmemiş bu temizliğin TSK'ya bağlı profesyonel askerlerle 1,5 ay kadar sürmesi öngörülüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.