Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz İlyas İlbey CHP rusya

Orhan Pamuk da tartışmaya dahil oldu!

 Nobel Ödülü sahibi Yazar Orhan Pamuk, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin bildirisine imza koyan akademisyenlerden bazılarının gözaltına alınması ve açılan soruşturmaları eleştirdi. 


TERÖR ÖRGÜTÜNÜN EYLEMLERİNDEN HİÇ BAHSETMEDİ, DEVLETE YÜKLENDİ

İtalyan La Repubblica gazetesine açıklama yapan Orhan Pamuk, "Kürtlerle barış için bildiri imzalayan akademisyenlerin gözaltına alınması, Türkiye'de zaten sınırlı olan demokrasiye ağır zarar vermektedir. Bildiri yayımlamak ve imzalamak, her demokrasinin temel eylemlerindendir" diye konuştu.  

PKK DESTEKÇİSİ AKADEMİSYENLERİN GÖZALTINA ALINMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

"Akademisyenlerin görüşlerini ifade etmesine izin verilmeyen bir demokrasi düşünemiyorum" diye sözlerini sürdüren ünlü yazar, "Hükümetin mutabık olmadığı bir bildiriye imza koydukları için onları gidip evlerinden almak, gözaltında tutmak ya da tutuklamak, bunlar kabul edilemez şeyler" diye tepkisini ortaya koydu. 

İŞGAL DÖNEMİ AYDINLARI GİBİ KONUŞTU

Pamuk, tüm bunların neden yaşandığını ise şu sözlerle ifade etti:

"Türkiye'de sadece bir seçim demokrasisine sahibiz, ancak ifade özgürlüğüne, kuvvetler ayrılığına ve üniversitelerin özerkliğine saygı gösteren kurumsal bir demokrasimiz yok. Hükümetin kararlarının, akademisyenlere zorla kabul ettirildiği bir ülkede, özgür seçimler olsa bile tam bir demokrasiden söz edilemez."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mahmut 8 yıl önce

Pamuk uykusunda öldürülen polisler eşinin ve çocuklarını gözü önünde öldürülen asker ve güvenlik güçlerin denicem bahsetmeyen siler vAllahi kanınız bozuk

Avatar
Tevfik 8 yıl önce

Pamuk tam pamuksun kim yaslansa arkana ona uyum sagliyosun ama birtek TÜRKİYE CUMHURİYETİNE UYUM SAĞLAMİYORSUN.SİZDEKİ bu hainlik zihniyeti kopekde bilem yok

Avatar
Kazim can 8 yıl önce

Bu pemuk denen yazar kim turkiyeyi hakaret ediyursa hemen motlulugunu buyuk bir zevkle dile getiriyur teruristi vatanine hakaret edeni ihanet edendenyana ermeniden yana kani buzuk

Avatar
cesur 8 yıl önce

Ya porno yildizi olursun sana en iyi bayan oyuncu odulu verirler avrupada ulkeni dinini kucuk dusurmek icin. Yada ermeni katliamindan bahseder nobel odulu alirsin .yoksa yarisan kadar dayanamadigim 3 kitaptan 2 is orhan pamugun ,birak aydin olmayi yazar dahi degil. parlatip koymuslar onumuze.

Avatar
u 8 yıl önce

teroristlerin pamuk abisi

Avatar
Fahri kurt 8 yıl önce

Kim bu dallama orhanmıdır pamukmudur topmudur tüfekmidir hangi ülkenin itidir
La ne çok gavat var bu ülkede yaa.

Avatar
Ali tiken 8 yıl önce

Bunlara değer vermiyoruz lütfen kitaplarınida İtalya'ya verdiği demecide buraya sokup moralimizide bozmayin onu Allahla ilgisi olmayan bu insanları görmek duymak istemiyoruz.

Avatar
atalay 8 yıl önce

Alim sanma, her gideni mektebe,
Ahlak yoksa, yok ilimde mertebe,
Ne fark eder? Tut ki cübbe giydirsen,
Paye versen, kitap yüklü merkebe.