Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

PKK, Hatip Dicle’yi de tehdit etmiş!
Terör örgütü PKK’nın, DBP’li Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ı ölümle tehdit etmesinin yankıları sürerken Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Hatip Dicle’nin de örgüt tarafından tehdit edildiği ortaya çıktı. Dicle’nin, PKK tehdidinden sonra göz önünde bulunmamaya çalıştığı öğrenildi. Terör örgütünün kazdığı hendekler nedeniyle hayatları altüst olan binlerce Diyarbakırlının HDP’ye tepki göstermesi üzerine baskı altında kalan Demokratik Toplum Kongresi’nin, “Halk hendeklere destek vermiyor, bizden uzaklaşıyor vazgeçin” çağrısı yapması örgütten sert tepki aldı.

PKK BASTIRIYOR

Örgüt, HDP’liler ile DTK’lılara gönderdiği talimatta hendekleri ve sokakları ateşe veren PKK’lılara destek vermeyenlerin cezalandırılacağı tehdidinde bulundu. Diyarbakır’da örgüte yakın bazı STK’ların, Hatip Dicle’yi Sur’a gönderip teröristleri vazgeçirmesini talep ettiği belirtildi. Dicle’nin de kendisine gelen STK temsilcilerine, “Ben de aynı şeyi düşünüyorum, hendekler yanlıştı bize zarar verdi, en önemlisi halkın bize olan inancı sarsıldı, bize güvenmiyorlar çünkü bu işten en çok tabanımız zarar gördü. Biz de bu siyasetin yanlış olduğunu biliyoruz ancak PKK böyle istiyor” şeklinde cevap verdiği belirtildi. Dicle’nin müdahaleden önce de devlet yetkilileri ile görüşüp silahlı müdahale öncesi zaman istediği ve bizzat hendekleri kendisinin kapatacağını söylediği öğrenildi. Ancak Dicle’nin, örgütten tehdit dolu cevaplar alınca, susmak zorunda kaldığı öğrenildi.

ÖLÜN VAZGEÇMEYİN!

Diyarbakır’ın Sur ilçesi ve Şırnak’ın Cizre ilçesi başta olmak üzere hendek kazılan her mahallede ağır kayıplara rağmen Kandil’in, YDG-H (YPS)’li teröristlere asla geri çekilmeyin talimatı verdiği tespit edildi. PKK’nın, Kandil deki yönetiminin şehirlerdeki teröristlere, “Direnebildiğiniz kadar direnin, ölün ama geri çekilmeyin, geri çekilmek isteyen olursa vurun, olabildiğince çatışma sürecini uzatın” talimatı verdiği ortaya çıktı. (Akşam)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.