Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

PKK'lı Cemil Bayık'tan ABD'ye şok çağrı!

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, PKK ile Türkiye arasındaki çatışmaların IŞİD'le mücadeleye zarar verdiğini söyleyerek, ABD'yi PKK'yla doğrudan ilişki kurmaya çağırdı.

Reuters'a konuşan terör örgütü liderinin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

"ABD'YLE İLİŞKİ KURMAK İSTİYORUZ"

- Türkiye'nin taleplerine boyun eğer Batılı ülkeler çelişkili bir politika izliyor. Bu yüzden Paris'teki saldırılarda da görüldüğü gibi sürekli değişen IŞİD tehdidi karşısında bocalıyorlar. Türkiye veya Kürtlerle zorluk yaşamak istemiyorlar, o nedenle bir şekilde denge tutturmaya çalışıyorlar ama bu doğru değil. Paris'te olanlar bu politikanın sürdürülemeyeceğinin net bir mesajı. (Türkiye'deki) Kürt sorunu çözülmezse IŞİD sorunu da çözülmez.

- ABD'yle dolaylı olarak bağlantıdayız ancak IŞİD'le mücadelede eşgüdüm sağlamak için doğrudan ilişki kurmak istiyoruz.

- Uluslararası toplum IŞİD'i ortadan kaldırmak istiyorsa en iyi savaşan güce, PKK ve YPG'ye, yardım etmeli.

ÇÖZÜM SÜRECİ

- Çözüm sürecinin tekrar başlaması için iki taraf ateşkes üzerinde anlaşma sağlamalı ve üçüncü bir taraf barış için çerçeve oluşturan 10 maddeli 'Dolmabahçe mutabakatı'nı izlemeli.

- Doğrudan veya dolaylı olarak Türk devletiyle PKK arasında iletişim kurulmadı.

- Herhangi bir sürecin başında Abdullah Öcalan yer almalı. Çatışmalar Kürtlerin haklarını koruyacak yeni bir anayasayla sonlandırılabilir. Bu koşulları kabul ediyorlarsa biz hazırız. Bu hareketi yok edemeyeceklerini anladıklarında (savaşa) son verecekler.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.