Öne Çıkanlar rusya haber abd terörist başı EKREM İNCEL

PKK'nın keskin nişancıları hakkında çarpıcı iddia
PKK’ya karşı başarılı operasyonlar yapan asker-polis ikilisine karşı devreye sokulan keskin nişancıların Kobani-Suriye ve Avrupa’da eğitim gördükleri ortaya çıktı.

Özellikle Suriye’den gelen isimlerin aslında MLKP üyesi olduğu ve Lazkiye’deki kamplarda eğitildiği kaydedildi.

ESAD'IN İZNİYLE AÇILAN KAMPLARDA EĞİTİM

MLKP’nin sadece Suriye’de 4 kampının bulunduğu vurgulanırken, militanların Esed’in izni ile açılan Suriye’deki kamplarda eğitilip Türkiye’ye yönlendirildiği bildirildi.

PKK RUS SİLAHLARINI KULLANIYOR

Kaynaklar, teröristlerin kullandığı Rus menşeili silahların, IŞİD’le mücadele ettiği gerekçesiyle PKK’nın Suriye’deki kolu PYD’ye yollanan silahlar olduğunun altını çizdi.

BARİKATLAR VE HENDEKLER TEMİZLENİYOR

ŞIRNAK'ın Silopi ilçesinde hendekler temizlendi, 250 bin dolarlık ABD yapımı insansız hava aracı bulundu.

Sokağa çıkma yasağının gündüz kaldırıldığı Şırnak’ın Silopi ilçesinde, güvenlik güçlerinin PKK’nın terk ettikleri bölgedeki arama faaliyetleri devam ediyor. Vatan gazetesi, aramalar sırasında bulunan şaşırtıcı askeri cihazı manşetine taşıdı. İşte haberin ayrıntıları.

2007 yılında üretilmeye başlanan sabit kanatlı Mini İHA’nın fiyatının 250 bin dolar olduğu belirtildi. Elle atılarak kalkış yapan Mini İHA’nın gündüz ve kızılötesi kamerası bulunuyor. Maksimum hızı 83 kilometre olan Mini İHA’nın havada kalış süresinin 2 saat oluğu öğrenildi.

MENZİNİ 15 KM

Kanat açıklığı 2.8 metre, maksimum kalkış ağırlığı ise 5,9 kilogram olan Mini İHA’nın menzilinin 15 kilometre olduğu ve iftifasının ise 10 bin ft. olduğu belirtildi. GPS kullanarak, su yüzeyi dahil olmak üzere belirlenen bir noktanın 25 metre civarına otomatik iniş yapabildiği öğrenildi.

ABD TARAFINDAN PYD'YE VERİLDİĞİ TAHMİN EDİLİYOR

Genelkurmay Başkanlığı’nın paylaştığı insansız hava aracının (İHA) ABD yapımı RQ-20 Puma modeli olduğu belirlendi. Bu İHA’nın ABD tarafından PYD’ye yapılan askeri yardımlar arasında bulunduğu tahmin ediliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.