Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye rusya DAEŞ

PKK seçim çalışmalarına halkı tehdit etmekle başladı

PKK yaklaşan 1 Kasım seçimleri için halkı tehdit etmeye başladı. KCK/PKK terör örgütü tarafından Erzurum’un Karayazı, Tekman, Hınıs ve Karaçoban ilçelerinde halka tehdit içerikli mektup gönderildi. Mektupta "Ailenizden bir oy AKP veya başka partiye giderse, hesabımız başka olacak" denilerek insanlar aileleri üzerinden tehdit edildi.

Bunun üzerine Erzurum Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Asayiş Şubesine bağlı Terörle Mücadele ve İstihbarat Müdürlükleri operasyon için düğmeye bastı. 7 Haziran Genel Seçimleri sonrası, özellikle Karayazı, Tekman, Hınıs ve Karaçoban ilçelerinde PKK’nın halka tehditler savuran sözde ’Köy Komitesi’nin çökertilmesine yönelik yapılan operasyonlarda 129 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan 52 kişi de tutuklandı.

BİR İLÇE BAŞKANI İLE ÜÇ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ TUTUKLANDI

Operasyon kapsamında aralarında Karaçoban Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İlçe Başkanı Ekrem U. ile birlikte 3 Belediye Meclis üyesi çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak Erzurum Cezaevine kondu. Tutuklanan İlçe Başkanı ile 3 Belediye Meclisi üyesinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanağı açıklandı.

"AKP YA DA BAŞKA PARTİYE OY GİDERSE HESABIMIZ BÜYÜK OLACAK"

1 Kasım seçimleri öncesi, bölgedeki halkı tehdit eden terör örgütü PKK'nı Erzurum ve ilçelerinde halka dağıtılan mektupta şu ifadeler yer aldı; "Ailenizden bir oy AKP veya başka partiye giderse hesabımız büyük olacak. Ya anlamıyorsunuz ya da sizi satın alacak paralar akıtılmaktadır. Eğer bu duyduklarımız gerçek ise o paraları burnunuzdan getirmesini gayet iyi bildiğimizi sizin de bilmeniz gerekli. Eğer sizin aileden tek bir oy AKP veya başka bir partiye gitsin o zaman hesabımız da büyük olacağını sizin bilmeniz gerekir" şeklinde tehditler savruldu.

HPG MÜHRÜ





Halka postalanan tehdit mektuplarda PKK'nın silahlı kanadı olarak bilinen HPG mührü dikkatlerden kaçmadı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.