Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

PKK'ya darbe! 3 önemli ismi öldürüldü!
Tunceli’de düzenlenen operasyonlar sırasında, terör örgütü PKK’nın bölgedeki önde gelen isimlerinden "Ozan" kod isimli Sedat İncesu, "Ferhat Zagros" kod adlı Hüseyin Ertürk ve "Roza Dersim" kod adlı Dilek Günenç öldürüldü.

PKK’nın ’Dersim eyalet komutanlığı’ olarak adlandırdığı Tunceli, Erzincan, Sivas ve Karadeniz bölgesinin 2 numaralı ismi olan ’Ozan’ kod isimli Sedat İncesu, Ovacık İlçesi Aşağıtorunoba Jandarma Karakolu’na yapılan saldırı ardından çıkan çatışmada öldürüldü. Bölgede geçen hafta çıkan çatışmada 5 PKK’lı terörist ile birlikte öldürülen Sedat İncesu’nun PKK’nın sözde ’Dersim eyalet koordinatörü’ olduğu bildirildi.

SÖZDE DERSİM EYALET SORUMLUSU

Ayrıca Kutuderesi mevkisinde gerçekleştirilen operasyonda öldürülenlerden birinin örgütün "Dersim eyaleti doğu cephesi erkek sorumlusu" Ferhat Zagros kod adlı Hüseyin Ertürk olduğu belirlendi. Öldürülen "Roza Dersim" kod adlı Dilek Günenç'in de örgütün "Dersim eyaleti doğu cephesi kadın sorumlusu" olduğu belirtildi.

OPERASYON HAVADAN VE KARADAN SÜRÜYOR

Kentte, 16 Ekim'de il merkezine bağlı Kutudere bölgesinde güvenlik güçlerince başlatılan hava harekatı ve sonrasında karadan devam eden operasyonda, 6'sı kadın 13 terörist öldürülmüş, bir kadın terörist ise yaralı ele geçirilmişti. Aynı tarihte Ovacık Aşağıtorunoba Jandarma Karakol Komutanlığına teröristlerce uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulması üzerine yapılan hava destekli bir başka operasyonda da 3'ü kadın 7 terörist öldürülmüştü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.