Öne Çıkanlar esed erdoğan DAEŞ chp galatasaray

PKK'ya karşı son 10 yılın en büyük operasyonu geliyor!

 PKK’nın şehir merkezlerindeki varlığının ortadan kaldırılmasına yönelik operasyonlar, Ankara’da ilgili güvenlik birimlerinde oluşturulan merkezlerden de anlık olarak takip ediliyor.

Terör örgütü PKK’nın “hendek siyaseti” olarak da adlandırılan Silopi, Silvan, Cizre ve Diyarbakır - Sur'da yerleşim alanları içinde başlattığı terörist başkaldırıya karşı devlet, daha etkin önlem almaya yöneldi. Meskun mahallerdeki operasyonlar, daha önce ağırlıklı olarak polis özel harekat timleri tarafından yapılıyordu. Yeni konsept çerçevesinde polisin yanı sıra Jandarma özel harekat timleri de operasyonlarda yer almaya başladı.

SON 10 YILIN EN BÜYÜK OPERASYONU GELİYOR

Diyarbakır son 10 yılın en büyük terör operasyonuna sahne olacak. TSK tüm hazırlıkları yaptı. Gelen haberlere göre büyük temizlik operasyonuna akşam sabah start verilecek.

Dağ kadrosunun devre dışı kaldığı kış ayları PKK'nın şehir yapılanmasının temizlenmesi için fırsata çevrilecek. Bunun için de bölgede çok büyük askeri operasyonlar planlandı.

KOMANDOLAR KENT DIŞINA KONUŞLANDIRILDI

Cizre ve Silopi'deki operasyonun asıl önemli kısmı Diyarbakır'da yapılacak. Bu operasyon için kent dışına asker konuşlandırıldı. Bölgeye de son yılların en büyük askeri sevkiyatı gerçekleştirildi. Özel timler ve jandarma komandolarının kent dışında operasyon için hazır bekletildiği bildiriliyor.

MAHALLE MAHALLE TEMİZLİK OLACAK

Diyarbakır'daki büyük operasyona Sur'dan başlanacak. Son dönemlerde sıkça olaylarla gündeme gelen Sur sokak sokak terör örgütünden temizlenecek. Operasyon Diyarbakır geneline yayılacak ve mahalleler örgüt üyelerinden temizlenene kadar adım adım sürecek.

PKK ŞEHİR YAPILANMASI BİTİRİLECEK

Temizlenen mahallelere karakollar kurulacak ve PKK'nın şehir yapılanmasına bir daha nefes aldırılmayacak. Mart ayından önce tamamlanması planlanan büyük operasyonun akşam - sabah başlayacağı söyleniyor. PKK'nın dağ kadrosunun müdahale etme şansı olmadan kent yapılanmasının bitirilmesi hedefleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.