Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz İlyas İlbey CHP rusya

POAŞ dosyasına FETÖ'den sümenaltı
Aydın Doğan hakkında Petrol Ofisi'nde (POAŞ) 2001-2008 yılları arasında örgütlü bir şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasına ilişkin açılan soruşturma 9 yıl sonra tamamlanarak iddianame hazırlandı.

47 şüpheliye iddianame

Aydın Doğan, Ersin Özince ve Hanzade Doğan Boyner'in de aralarında bulunduğu 47 şüpheli hakkındaki iddianame ''kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet'', ''resmi belgede sahtecilik'', ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'' suçlarından düzenlendi.  Doğan ve Özince’nin 23 yıla kadar her suçtan ayrı ayrı hapis cezasıyle cezalandırılması istenen dosyanın geçmişi 2007 yılına dayanıyor. Petrol Ofisi tarafından gerçekleştirilen akaryakıt ithalatında usulsüzlükler yapıldığına ilişkin emniyete gelen ihbar üzerine 2007 yılında soruşturma başlatıldı. Soruşturmayı 25 Aralık darbe girişiminin mimarı firari eski savcı Muammer Akkaş yürütüyordu. Emniyet ile görüşen ihbarcı kaçakçılık faaliyetini delillendiren DVD, dosya ve bazı belgeleri teslim etti.

Hiçbir işlem yapılmamış

İncelenen belgelerin orijinal oldukları tespit edildi. Ancak paralel yapıya bağlı Akkaş, yıllarca dosya üzerinde hiçbir işlem yapmadan sümenaltı etti. 17-25 Aralık sürecinin ardından görevinden alınan Akkaş’ın, dosyayı 7 sene boyunca beklettiği ortaya çıktı. Akkaş’ın görevden alınmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör  ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Adem Meral uzun süredir bekletilen dosyayı raftan indirdi.

Bekletilmeye inceleme

Savcı Meral, ilk etapta 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu' kapsamında değerlendirilen soruşturmanın 'örgütlü suç kapsamında' olduğunu belirledi. Soruşturmayı yürüten Savcı Meral, bir yandan da dosyanın yıllarca ne  amaçla bekletildiğini de araştırmaya koyarak hangi savcıların soruşturmada yer aldığı bilgisini istedi.

Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.