Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Pokemon Go oynuyorsunuz, ülkenizi satıyorsunuz!

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, "Bir ajan gelse Malatya'nın önemli sokaklarını, önemli geçiş noktalarını, devlet kurumlarını, askeri yapılarının fotoğrafını çekmeye kalksa polis ne yapar? Yakalar, sınır dışı eder. Buna da gerek yok çünkü Pokemon'da biz bütün bunların hepsinin resmini çekip sisteme yüklüyoruz" diye konuştu.

Sofuoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünce düzenlenen etkinlik çerçevesinde, Battalgazi Halk Eğitim Konferans Salonu'nda "Son Yarım Asrın Hikayesi" konulu konferans verdi.

Cep telefonlarını elektronik kelepçeye benzeten Sofuoğlu, gençlerin cep telefonlarıyla kendilerini kelepçelediklerini belirtti. Gençlere ders çalışmalarını tavsiye eden Sofuoğlu, öğrencilerin hedeflerinin sınıflarında ilk üçe girmek olması gerektiğini söyledi.

Son dönemde özellikle gençler arasında yaygınlaşan Pokemon Go oyununa dikkati çeken Sofuoğlu, şunları söyledi:

"Şimdi buraya bir ajan gelse Malatya'nın önemli sokaklarını, önemli geçiş noktalarını, devlet kurumlarını, askeri yapılarının fotoğrafını çekmeye kalksa polis ne yapar? Yakalar, sınır dışı eder. Buna da gerek yok çünkü Pokemon'da biz bütün bunların hepsinin resmini çekip sisteme yüklüyoruz. Bunu birkaç ülke yasakladı."

Japon hükümetinin nükleer tesisler ve civarı için Pokemon oyununun yüklenmemesini istediğini aktaran Sofuoğlu, gençlere şöyle seslendi:

"Pokemon Go oynuyorsunuz, kendi ülkenizi satıyorsunuz. Bunlar yasaklanacak, ben bekliyorum. Yasaklandığında her şey geçmiş olacak çünkü resimlerin çoğu gönderilmiş olacak. O sırada başka bir oyunla meşgul olacağız. Kurtulun şu kelepçelerden."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa 7 yıl önce

tmm uydudan falan cekiyorlarda binalarin icini degil ya. Adamlar pokemonu her yere yerlestirmisler. Resmen ajanlik yapiyor oynayanlar farkinda olmadan.

Avatar
serkan 7 yıl önce

Google ve yandex zaten çekiyor. Bir de pokemon çekmiş bir eksik 2 fazla gibidir.

Avatar
b aba han 7 yıl önce

adamlar zaten uydulardan her sokağı her taşı çektiler....BENCE DAHA BAŞKA AMAÇLARI VAR BUNLARIN

Avatar
Koçak 7 yıl önce

Adam uydudan iniyo istediii sokağa prof bey birsz teknoloji ilim bilim ilgilense utanır bu sözlerden hala 1990ds kalmış

Avatar
Hüseyin 7 yıl önce

Uydular an lik değişimleri ve görüntüleri yakalayamaz ama bizim memlekette ise yaramaz çok insan var .. bu yüzden anlık değişim ve anlık veri toplama işini bir oyun ile insanımıza yaptırıyorlar.aynı zamanda psikolojik bir saldırıdır camide pokemon arayana kise iyi niyetle bakmaz bu insanlarin Ne mahrem kaldı nede dini ..

Avatar
Jd 7 yıl önce

Mallar apk zaten neyine yasaklayacaniz yasal olmayan biseyi yasaklayamazsin ki