Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Robert Hockett Belçikalı Libeert Aykurt Nuhoğlu

Putin ve Erdoğan düşman çatlattı

İSTANBUL Enerji Zirvesi'ne ev sahipliği yapıyor.  Zirvenin yapılacağı salona birlikte giriş yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, protokolde de yan yana oturdu.



Zirvenin başlamasına dakikalar kala Putin, Aliyev ve Erdoğan'ın oldukça samimi sohbetleri de gözlerden kaçmadı.

ERDOĞAN İLE PUTİN GÖRÜŞMESİ

Dünya Enerji Kongresi'ne katılan Putin İstanbul'a gelişi sonrası kulisler hareketlendi. Putin Türkiye'ye ayak basar bazmaz Cumhurbaşkanı Erdoğan'la özel bir görüşme yapacakları haberi geldi.
 
İki liderin gündeminde enerji olduğu kadar, iki ülke arasındaki normalleşme süreci ve Suriye de var. Erdoğan-Putin görüşmesi öncesinde Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, "Türk akımında imzalar yakın" demişti. Projeyle Rus doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınacak.

Erdoğan-Putin görüşmesinde doğalgaz fiyatında indirim de masada olacak. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak kongrenin ana fikrinin "Barış İçin Paylaş" olduğunu söyledi.

İstanbul'da perşembe gününe kadar devam edecek Dünya Enerji Kongresi'ne yaklaşık 7 bin davetli katılacak. Davetlilerin büyük çoğunluğu yabancılardan oluşuyor.

Enerji Zirvesi'nde kürsüye çıkan ilk isim Dünya Enerji Konseyi Başkanı David Kim oldu.

BERAT ALBAYRAK'TAN KÜRESEL BARIŞ VURGUSU

Enerji Zirvesi açılış töreninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ise konuşmasında küresel barış vurgusu yaptı. Albayrak, "Politikalarımızda temel yaklaşımımız küresel barıştır. Enerjiyi bütüncül bir yaklaşımla ele alıyoruz" dedi.

BİNALİ YILDIRIM'DAN FİYAT UYARISI

Başbakan Binali Yıldırım ise konuşmasında esprili bir dille 'enerji fiyatlarını' eleştirdi. Yıldırım, "Eneji fiyatlarında istikrarı sağlayalım. Enerji fiyatlarını çok yükseltmeyelim" dedi.

İnternethaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.