Öne Çıkanlar ışid türkiye terör örgütü terör saldırı

PYD, Moskova'da 'büyükelçilik' açtı

Kürt yetkililerle Rusya dışişleri temsilcilerinin de katıldığı açılışta ofisin, fiilen elçilik hizmeti vereceği belirtildi. Bu açıklama ile ise "Rojava bölgesini bağımsız bir devlet gibi kabul eden" Rusya, varlığını kabul ettiği bu devletin elçiliğinin açılmasına izin veriyormuş gibi bir hava oluşturuyor...

AÇILIŞ YAPILDI

Reuters'ın haberine göre açılış bugün saat 15.00'te yapıldı. Barzani'ye yakınlığıyla bilinen basın organı Rudaw da törende yer alan basın mensuplarının arasındaydı.



HDP'Lİ VEKİL DE KATILDI

Kürdistan Bölgesi Moskova Temsilcisi Aso Talabani, Rojava Kürdistanı Dışilişkiler Sorumlusu Sinem Muhammed, HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, Rusya Liberal Partisi Başkanı Vladimir Volfoviç Jirinovski ve Rus Ermeni Birliği Organizasyonu Başkanı Navoyan Yuri Ludvigoviç'in olduğunu aktardı.



ELÇİLİK GİBİ ÇALIŞACAK

Rus Interfax ajansına konuşan Rusya Kürtleri Ulusal ve Kültürel Federal Otonomisi Eş Başkanı Ferhat Patiyev, temsilciliğin, Rusya Adalet Bakanlığı'na bağlı bir kamu kuruluşu olacağını, fakat fiilen elçilik gibi çalışacağını belirtti. Kantonların (Rojava gibi özerklik ilan edilmiş bölgelerin), Fransa ve Almanya'da da temsilcilikler açması planlanıyor.






TÜRKİYE'NİN GÜNEYDOĞUSU KÜRDİSTAN GİBİ GÖSTERİLİYOR

Moskova'daki ofisin duvarında duran haritada, Türkiye'nin Güneydoğusu ve Suriye'nin kuzeyi Kürdistan olarak gösteriliyor.

"TEMSİLCİLİK KAMU KURULUŞU OLARAK AÇIYORUZ"

Rojava'nın ABD ve Avrupa özel temsilcisi Senam Muhammed, Moskova'da temsilcilik açmalarını, 'hem Kürt halkı hem de Batı Kürdistan hakları için tarihi bir olay' olarak niteledi. Temsilciliğin açılış töreninde konuşan Muhammed, "Temsilciliğin açılması Kürtlerin Suriye'deki kararlı mücadelesi sonucunda mümkün oldu. Bu temsilciliğin bölgemizin sesi olmasını umuyoruz" ifadelerini kullandı. Rojava temsilciliğinin Moskova'da kamu kuruluşu olarak çalışacağını belirten Muhammed, "Her iş küçük bir şansla başlar. Bu nedenle temsilciliğimizi kamu kuruluşu olarak açıyoruz" dedi.

'SURİYE KRİZİNİN SONA ERDİRİLMESİNE YARDIMCI OLMAK İSTİYORUZ"

Temsilciliğin başkanı Rodi Ahman ise Suriye krizinin sona erdirilmesine yardımcı olmak istediklerini belirtip, bu yönde de çalışmalar yapacaklarını söyledi. Ahman, "Buna, politikacılarla ve Rus yetkililerle görüşmeler yaparak başlayacağız" dedi.

Rojava'nın ABD ve Avrupa özel temsilcisi Senam Muhammed 



Anahtar Kelimeler:
PKKPydKobaniMoskovaRojava
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.