Öne Çıkanlar ışid terörist gözaltı terör fenerbahçe

Rus Keşif Uçağı Türk Hava Sahasında

Rusya Ulusal Nükleer Risk Azaltma Merkezi Başkanı Sergey Rijkov, “Açık Hava Sahası Anlaşması” çerçevesinde, Rus gözlemcilerin An-30B gözlem uçağıyla Türk hava sahasında keşif uçuşları yapmaya başladığını açıkladı.

Rus basınında yer alan haberlere göre Rijkov şunları söyledi:

“Sözkonusu keşif uçuşu, 18 Aralık'a kadar sürecek. Keşif uçağı (Türkiye'nin doğusundaki) Erzurum'dan kalkacak ve maksimum uçuş güzergâhı 1500 km olacak.” Rijkov'un açıklamalarına göre Rus keşif uçağı, Türk tarafının belirlediği rotayı takip ederek ilerleyecek. Türk yetkililer de keşif uçağında olacak ve keşifte kullanılan ekipmanları ilgili anlaşmaya tam olarak uyulup uyulmadığını kontrol edecek.

AGİT'in 27 üye ülkesi, 1992 yılında, karşılıklı anlayışı ve güveni artırmak amacıyla “Açık Hava Sahası Anlaşması”nı imzaladı. Rusya Mayıs 2001'de anlaşmayı onayladı. Geçen ayın 24'ünde Türkiye'nin Rus savaş uçağını vurması, iki ülke arasında “soğuk savaş”tan bu yana en ciddi krize neden oldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.