Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Ruslar ateş açtı mı: O teknenin kaptanı konuştu
Ege Denizi'nde, bir Rus savaş gemisi tarafından uyarılarak havaya ateş açıldığı iddia edilen balıkçı teknesinin kaptanı Muzaffer Geçici, Rus gemisiyle herhangi bir temasları olmadığını söyledi.


Rusya Savunma Bakanlığı Basın Servisi Rus "Smetlivıy" devriye gemisinin Ege denizinde bir Türk balıkçı teknesine uyarı ateşi açtığını açıklamıştı. Olayların merkezindeki Geçiciler-1 adlı tekne, Ege denizindeki balık avının ardından, balıkları boşaltmak üzere Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Geyikli iskelesine yanaştı.Gemi Reisi Muzaffer Geçici, burada yaşananları anlattı.

Rus gemisiyle herhangi bir temasları olmadığını, kendilerine ateş açıldığını da duymadıklarını söyledi. Rus gemisinin, o esnada makinelerinin 'Stop'ta olduğunu, geminin üzerine gitmediklerini de anlatan Geçici, "Şimdi biz uluslararası sularda avlanıyoruz. Aynı zamanda geçtiğimiz yerler gemi yolu. Gemilerin çok geçtiği yollar buralar. Orada balık tutuk. Gökçeada'ya balık indirmeye gidiyorduk. Oto pilotla gidiyorduk. Orada duran gemiler vardı. Biz ne olduğunu bilmiyoruz. Geldik geçtik. Balığımızı indirdik, yattık kalktık. Akşam olmuş duyduk Rus gemisi size ateş açmışlar dediler. Ne ateşini gördük, bir gemi gördük ama çocuklar bana dediler bu ne gemisi dediler. Bizim gemilerden değildir herhalde NATO gemisidir dedim. Dikkatimizi de çekmedi. Akşam yok Rus gemisi ateş etmiş, biz böyle bir şey görmedik. Hadi ben böyle bir şey görmedim, mürettebat da mı görmedi. böyle bir şey görmedik yani. Daha sonra sahil güvenlik bu hadiseleri duyunca geldi, adamların ifadesini aldı. Zaten geçtiğimiz yerleri hep cihazda çizili. Mesela bu gece nerelerden geçtiysek izi vardır. Biz zaten uluslar arası sularda ve kendi karasularımızda çalışıyoruz. Onun haricinde başka bir şey yok" dedi.

Geçici, "Hadi ben farkına varmadım, 30 tane adam çalışıyor onlar da mı duymadı. Ses de duymadık. Geminin yaklaşık 1 mil yakınından geçmiş olabiliriz. Ben 40 yıldır denizlerde çalışıyorum, başımdan böyle bir şey geçmedi. Yunan muhripleri ile yan yana geçtik. 200 metre yakınından da geçtik. Limni, Semadirek adalarının yakınlarında çalıştık. En ufak bir şey olmadı. Yani herkes yolunda. Biz Rus gemisi olduğunu dahi bilmiyoruz. Biz sabah 08.30'da o geminin yanından geçtik. Güvertede tayfalar balık yapıyor. Zaten anlaması lazım, balıkçı teknesi yoluna gidiyor. Ben sana dümen kırmadım, zaten geminin üzerinde yol yoktu. Duruyordu, biz de gidiyorduk. Biz rota filan kırmadık. Yok onun üzerine gidiyormuşuz da rota kırmışız. Öyle bir şey söz konusu değil. Çatışma olasılığı hiç yok. Onun üzerine yol yok ki çatışma olasılığı olsun. Telsiz anonsu filan da duymadık. Belki başka dilde söylese belki anlamamış olalım" diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.