Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş salyangoz kremi gün zileli ankara emniyet müdürlüğü

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan çirkin iddia! O iddiaya göre Rus televizyonunun Türkiye'deki ekibi sınır dışı edildi!
 Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’de çekim yapan Rus devlet televizyon kanalı “Rossiya-1” ekibinin gözaltına alınarak sınır dışı edildiklerini iddia etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Basın ve Enformasyon Dairesi tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“7 Aralık tarihinde Rossiya-1 televizyon kanalı ekibinin Türkiye’nin Hatay ilinde tutuklandığını öğrendik. Karakola sevk edilen çekim ekibine polis, Türkiye’deki çalışma kurallarını ihlal ettikleri için sınır dışı edileceklerini söylemiş. Türkiye’deki Büyükelçiliğimiz olaya müdahale etmesine rağmen, Türk makamlarından ihlalin ne olduğu konusunda bilgi alınamadı.”

Açıklamada, Ankara’nın, “Suriye sınır bölgesinde gerçekleştirilen yasadışı birtakım olayların görüntülenmesinden korktuğu” da ileri sürüldü. Sınırdışı kararı “yasadışı ve kabul edilemez” diye nitelendi ve “Türkiye’de son dönemde yerli ve yabancı basına uygulanan baskıyı dikkate aldığımızda böyle bir davranış normal” ifadesi kullanıldı.

Rusya Dışişleri geleneğine göre bir başka ülkede gerçekleşen vakalar konusunda resmi açıklamada “kabul edilemez” ifadesi kullanılırsa, Moskova genelde bu vakalara karşı misillemede bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.