Öne Çıkanlar ışid terörist gözaltı terör fenerbahçe

Sağlık Personeli 1 Hafta Nöbet Tutacak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgelerde hastane personelinin nöbet değişiminde sıkıntı yaşanmaması için yeni bir yapılanmaya gittiklerini açıkladı. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre Müezzinoğlu, normalde hastane personelinin 24 saatte bir nöbet değişimi yaptığını belirterek, “Bu sistemi güvenlik sebebiyle bir haftaya çıkarıyoruz. Personel, hastanede yatıp kalkacak bir hafta boyunca ama nöbet sistemi yine aynen devam edecek. Vardiyalı çalışacaklar. Çünkü operasyonlar sırasında sağlık personelinin nöbet değişiminde sıkıntı yaşanıyor” dedi.

Ezer geçeriz

Çözüm süreci nedeniyle bugüne kadar devletin gösterdiği şefkat elinin terör örgütü tarafından suiistimal edildiğini de de kaydeden Müezzinoğlu, bundan sonra meşru olmayan yollara başvuranların bedelini ödeyeceğini söyledi. Müezzinoğlu şöyle konuştu: “Meşru taleplerin varsa gel dedik, değilsen ezer geçeriz. Gelinen noktada radikal tedbirler devreye girdi. Devletin kudret eli eskiden cepte duruyordu, şefkat eli dışardaydı. Ama bu iyi niyet suistimal edildi.

Devletin kurdet eli cepten çıktı

Kudret elimizi cebimizden çıkardık. Yapılan operasyonlar yüzde 70-80 oranında başarıya ulaştı. Birkaç ay sonra yüzde 90’lara ulaşabilir ama hiçbir zaman yüzde 100 terör bitmez. Türkiye bu operasyonlara kararlılıkla devam etmeli. Terörle ilgili mücadele yöntemi en az 2-3 yıl değişmez ama Kürt vatandaşların meşru taleplerine ilişkin süreç de devam eder. Anayasa çerçevesinde bir şey yapılacaksa, yeni anayasa çalışmaları sırasında bunlar dikkate alınır. Zaten yüzde 90 oranında ne yapılması gerekiyorsa yasalarda yapıldı. Ama bugün yaşanan artık bir ihanet sürecidir. Vatandaş artık bu devlet benim devletim diyecek. Yanlış yapan olursa da bedelini ödeyecek. Ne yaparsanız yapın, uygulamadan kaynaklanan sorunlar da olabiliyor ama mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.