Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

15 Temmuz gecesi hoparlörden aralıksız sela okuyan Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi müezzininin tepki gösteren mahalle sakinleri tarafından darbedilmesine ilişkin hazırlanan iddianame, İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi müezzini Mehmet Kuzgunun 15 Temmuz gecesi sela okuduğu gerekçesiyle ikisi kadın üç kişi tarafından darbedilmesine ilişkin soruşturma tamamlandı.

HAKLARINDA İSTENEN CEZALAR


İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya tarafından hazırlanan iddianamede, tutuklu sanık Adil C. hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" ve "kasten yaralama" suçlamalarından 13 yıl, firari İlknur C.F. hakkında "FETÖ/PDY terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek", "kasten yaralama", "mala zarar vermek" suçlamalarından 17 yıl ve tutuksuz sanık Pınar D. hakkında ise "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 10 yıl hapis cezası talep edildi.

İddianamede, "Yürütülen soruşturmada şüphelilerin her ne kadar FETÖ/PDY terör örgütünden aldıkları talimat çerçevesince anılan eylemi gerçekleştirdiklerine dair somut bir delil elde edilememişse de olayın meydana geldiği saat itibariyle darbe girişiminin mahiyeti kesin olarak anlaşılmaktadır. Merkezi veya lokal olarak okunan selaların amacının ne olduğu da net bir şekilde bilinmektedir." ifadeleri kullanıldı.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIMIŞTI

Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisinin müezzini Mehmet Kutlunun, 15 Temmuz gecesi sela okuması üzerine camiye gelen bazı kişilerce tartaklanması ve giriş kapısının camlarının kırılması anları, güvenlik kamerasına yansımıştı. Kutlunun şikayeti sonrası başlatılan incelemede olayın Adil C, Pınar D ve İlknur C.F, tarafından gerçekleştiği belirlenmişti.

Olaydan sonra Adil C ve Pınar D, gözaltına alınmış, İlknur C.F'nin ise yurt dışında ikamet ettiği ve ülkeden ayrıldığı belirlenmiş, adliyeye sevk edilen iki şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmişti.

Haklarında yeniden yakalama kararı çıkartılan şüphelilerden Adil C. tutuklanmış, Pınar D. ise serbest bırakılmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vahap mese 7 yıl önce

InsAllah hak ettikleri cezayi alirlar.

Avatar
Hüseyin güler 7 yıl önce

Allah her şeye kadirdir diğer karektersizlere örnek olur inşAllah