Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Server kiralama hizmetleri

Sunucular, internet ve yazılım teknolojilerinin olmazsa olmazı olan alt yapılardır. Yazılımcıysanız ya da bir yazılımı idame etmekten sorumluysanız mutlaka bilmeniz ve uzmanlaşmanız gereken konu sunucu yönetimidir. Ancak ayrı bir uzmanlık alanı olması bakımından tecrübe ve bilgi birikimi gerektirir. Elbette bu tecrübeyi çalışan sistemler üzerindec elde etmeniz pek mümkün olmaz. Zira sunucular soluksuz çalışmakla mükelleftir ve yapmayı düşündüğünüz pek çok işlem için esnek bir araç olmaktan uzaktırlar. Bu açıdan aktif olarak kullanılmayan, üzerinde kritik iş süreçleri işletilmeyen sunucular üzerinde geliştirmeler ve incelemeler yapmanız daha doğru olacaktır.

Elbette test ve geliştirme süreçleri için bir sunucu satın almak pekte rasyonel bir yol olmayacak. Elinizde orta ölçekli ve kullanım dışı bir masaüstü bilgisayar varsa bu bilgisayarı sunucu rolünde çalıştırabilirsiniz. Bu da yoksa; bu durumda yapmanız gereken Server Kiralama hizmeti almak olacaktır.

Test ve geliştirme işlemleri yapacağınızdan yüksek kapasiteli bir sunucu sistemine ihtiyacınız olmayacak. Hatta 1 Core Cpu, 1GB Ram'e sahip mütevazi bir Cloud Server Kiralama yoluna gitmeniz daha doğru bir karar olacaktır. Aylık 20-30 TL gibi oldukça mütevazi bir maliyetle böyle bir sunucuya sahip olabilirsiniz.

Burada önemli bir detaydan bahsetmek gerekir. Sunucunuzun yönetiminde karşılaştığınız aksaklıklar yahut yapmayı başaramadığınız konfigürasyonlar olursa her zaman olduğu gibi internette ki tecrübelerini paylaşan uzmanları araştırabilirsiniz, ancak her zaman aradığınız soruya kolayca ulaşamayabilirsiniz. Bu konuda teknik desteğe ihtiyacınız olacaktır. Genellikle verimerkezleri bu tür konularda aksiyon almazlar ve sunucunuz ayakta, çalışır durumdaysa bilgi edinmek amacıyla soracağınız sorulara yanıt bulamayabilirsiniz. Bu noktada, sorularınızı yanıtlayacak kadar ilgili bir verimerkezinden hizmet almanız işinizi fazlasıyla kolaylaştıracaktır. Bizim tavsiyemiz; bu konuda Datafon Hosting Hizmetleri ile çalışmanız olacaktır. Sunduğu hosting hizmetlerinin yanında alacağınız Cloud Sunucu hizmetini de kendi verimerkezleri üzerinden sağlamaları dolayısıyla hem bir çözüm ortağı hem de bir verimerkeziyle çalışmak keyifli bir tecrübe olacaktır.

Ortalama uzmanlık seviyesinde bir sunucu yöneticisi olmak için ne kadar zamana ihtiyacım olacak diye içinizden geçiriyorsunuzdur muhtemelen. Tabi bu konuda ne kadar zaman ayırdığınıza bağlı olmakla birlikte iki, üç aylık hevesli bir çalışma temposuyla kritik işler koşturan bir sunucu sistemini idame edebilecek seviyeye ulaşabilirsiniz. Tabi karşılaştığınız kritik sorunlarda başvurabileceğiniz bir uzman mutlaka olmalı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.