Öne Çıkanlar türkiye ışid terörist IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye

3 bölümdür TRT1'de ekrana gelen Sevda Kuşun Kanadında adlı dizi Türkiye'nin üniversiteler düzeyinde yakın tarihine ışık tutuyor.
Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinde solcu, ülkücü ve sağcı öğrenciler gençlik yapılanmalarında yer almış, Türk siyasetinin şekillendiği yıllarda belirleyici bir rol oynamıştı.

SOLCULAR HEP KAHRAMANLAŞTIRILDI

Bugüne kadar o tarihleri anlatan yapımlar 'sol' pencereden anlatıldı. Daha sonra, bazı terör gruplarına dahil olan solcu öğrenciler kahramanlaştırıldı Türk TV ve gazetelerine konu edildi.

68'LER DÖNEMİ SAĞ PENCEREDEN ANLATILIYOR

Sevda Kuşun Kanadı'nda ise 1968 ile 1972 yılları arasında yer alan sağcıları ve onların hem 'sol' örgütlerden hem de devletten gördüğü baskıyı, üniversitelerde karşılaştıkları zorlukları anlatıyor.

"Sevda Kuşun Kanadında" 4. bölüm fragmanı...


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.