Öne Çıkanlar rusya haber terör terör örgütü abd

Şırnak'a tank ve zırhlı araç takviyesi!
Şırnak kent merkezinde yapılması beklenen kapsamlı operasyonlar öncesi güvenlik önlemleri artırıldı. Birçok okul ve öğrenci yurduna da asker ve polisler yerleştirildi.

Çok sayıda tank, kirpi ve kobra tipi zırhlı araçların getirildiği kentte, giriş ve çıkışlar da güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alındı.Cizre, Silopi ile İdil İlçesi'nde operasyonların tamamlanması ardından gözler il merkezi Şırnak'a çevrildi. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, "Yüksekova'da, Şırnak merkezde ve Nusaybin'de bazı mahallelerde yine çukurlar var, bariyerler var. Aldığımız bilgiler, orada yine bombalama tuzaklarının kurulduğunu gösteriyor. Dolayısıyla oralarda da o temizlikler yapılacak" sözlerinden sonra, Şırnak'ta operasyon hazırlığı yapıldı.

Silopi, Cizre ve İdil ilçelerinden sonra operasyon yapılması beklenen Şırnak il merkezine, kirpi, kobra, zırhlı kepçelerin ve uzun menzilli tankların yer aldığı çok sayıda askeri araç sevk edildi.

Yüzlerce hendek ve barikatın bulunduğu Yeşilyurt, Gazipaşa, Cumhuriyet, Dicle, Yeni, Cumhuriyet, İsmet Paşa ve Bahçelievler mahallelerinde güvenlik güçleri zaman zaman operasyonlar yaptı.

İl merkezindeki PKK'lıları etkisiz hale getirmek ve tüm hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için büyük bir operasyon başlatılması bekleniyor.

Operasyon hazırlıkları göze çarpan Şırnak'ta giriş ve çıkışlarda polis ve askerler konuşlandırıldı. Şırnak'ta Siirt çevre yolu, Uludere çevre yolunda şehre girenler için güvenlik önlemleri artırıldı. Birçok okul ve öğrenci yurduna da asker ve polisler yerleştirildi.

Zırhlı araçlarla kontrol noktaları oluşturan güvenlik güçleri, Hakkari, Cizre ve Siirt yönünden gelen araçların kontrollü olarak ilk merkezine girmelerine izin veriyor. Şırnak'ın çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Cudi, Gabar, Namaz Dağı ve Bestler Dereler bölgesinden PKK'lıların sızabileceği muhtemel noktalar askerler tarafından kontrol ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.