Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

Şırnak Cizre'de bir uzman çavuş şehit oldu

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre'de operasyonlar sürüyor. Teröristlerle çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu. Operasyonların sürdüğü Şırnak'ta 55 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilmişti.

Cizre İlçesi'nde geçen 14 Aralık pazartesi günü saat 23.00'de ilan eden sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Jandarma ve polis özel harekat timlerinin yürüttüğü ortak operasyonlar daha çok, Cudi, Nur, Sur ve Yasef mahallelerinde yoğunlaştı.

Hendeklere tank atışı

Cizre etrafındaki hakim tepelere konuşlanan tanklar, özellikle bu mahallelerde patlayıcı madde tuzaklandığı tespit edilen hendek ve barikatları top atışlarıyla etkisiz hale getirdi. Güvenlik güçleriyle birlikte mahallelere giren zırhlı iş makineleriyle, tanklarla imha edilen hendekler kapatılırken, barikatlar da kaldırılıyor.

Uzman çavuş şehit oldu

Cudi Mahallesi'nin büyük bölümüne giren güvenlik güçleri, sokakları tek tek güvenli hale getiriyor. Bugün teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu.


İki sivil hayatını kaybetti

Bu arada 2 gün önce çıkan çatışmalarda, kurşunların isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 30 yaşındaki Hediye Şen'den sonra dün akşam da 25 yaşındaki Doğan Aslan da çatıma bölgesinde isabet eden kurşunlarla yaşamını yitirdi.

Doğan Aslan'ın cenazesi Cizre Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, bir gün önce yaşamını yitiren Hediye Şen de bugün Gülçlükınak İlçesi'ne bağlı Damlabaşı Köyü'nde toprağa verildi.


5 günde 3 sivil yaralandı

Cizre'de sokağa çıkma yasağı 5'inci güne girerken, çıkan çatışmalarda bugüne kadar 3 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Öte yandan askeri kargo uçaklarıyla Şerafettin Elçi Havalimanı'na gelen özel harekat timleri ve jandarma ekipleri, helikopterlerle Silopi ve Cizre'ye sevk ediliyor.

Silah ve patlama sesleri duyuluyor

Tek fırının açık olduğu ilçede, hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak için güvenlik güçlerinin başlattığı operasyon devam ederken, sık sık silah ve patlama sesleri duyuluyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.