Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Şırnak'ta bir evde 2 ton patlayıcı bulundu
Şırnak'ta terör örgütü PKK üyelerince patlayıcı yapımında kullanıldığı belirlenen bir evde güvenlik güçlerince yapılan aramada, patlamaya hazır halde 25 tüple güçlendirilmiş 2 ton patlayıcı tespit edildi. Patlayıcı kontrollü şekilde imha edildi.

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından, güvenlik güçlerince 14 Mart'ta Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

Alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri Yeşilyurt Mahallesinde teröristlerce patlayıcı yapımında kullanıldığı belirlenen tek katlı bir evde arama yaptı.

Aramada evde 25 tüple güçlendirilmiş 2 ton patlayıcı ile bol miktarda yaşam malzemesi bulunduğu tespit edildi.

Çevrede alınan önlemlerin ardından, bomba imha uzmanları eve girerek patlayıcı düzenekleriyle ilgili incelemelerde bulundu.

İncelemede, teröristlerin evin değişik bölümlerine tuzakladıkları patlayıcıları kablolarla birbirlerine bağladıkları, metal parçaları, bilye ve çivilerle güçlendirdikleri belirlendi.

Patlayıcılar daha sonra uzman ekiplerce kontrollü şekilde imha edildi.

Patlamanın şiddetiyle ev kullanılamaz hale gelirken, çevredeki evlerde de hasar oluştu.

Bölgede operasyon sürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.